Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Край на брифингите, но щабът ще работи до 31 декември

Днес правим 100 дни, откакто издадох заповедта на оперативния щаб. Пак ще благодаря на всички българи за дисциплината, на всички лекари, социални работници, полицаи, на щаба. Да не пропусна някого - благодаря на всички българи.

Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов.

Когато фактите говорят и много богове мълчат, заяви още той. Надяваме се да няма нови вълни.

Избегнахме това, което се случи по света - с дисциплина.

Не искам да си приписвам заслуги, но ние направихме чудо. Щабът не се разформирова. Той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност и да чакаме, ако дойдат по-лоши събития.

Щабът трябва да гарантира презапасяването с облекла, тестове, лекарства, които могат да дават в медицинска среда.

Информацията, която колегите предаваха всеки ден в 8 часа, ще бъде на електронния сайт. Непрекъснатите включвания на щаба, създават безпокойство. Ние трябва да се научим обаче да живеем с вируса, заяви още министър председателят.

Най-навременните мерки, най-меките, с най-добри резултати са в България, категоричен бе Борисов.

Дистанцията и дезинфекцията са категорично доказани в борбата срещу COVID-19. Те трябва да продължат да се спазват. Нека продължим да си мием ръцете и след 15 юни. Който иска, нека да носи маска на закрито. Трябва да се пазим, няма ваксина, няма лекарство, заяви премиерът.

Засега не смятаме да сваляме 14-дневната картина за пристигащите от трети страни.

От 15 юни се надяваме да пуснем движението между България и Гърция. Мицотакис не иска по-рано, защото ги е страх. Той ще ни посети на 24 юни, посочи Борисов.

Всичко, което се харчи, се харчи по-най-прозрачния ден, всяко едно министерство ще отчете. Ще кажем къде се реализирани парите, които сме получили, каза още той.

Очаквайте подробности.