Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бургаският окръжен съд току-що произнесе оправдателна присъда за Пламен Дишков-Кела. Подсъдим за убийството на месарския бос Димитър Стаматов-Мастара, който бе застрелян със снайпер в сърцето на 21 ноември 2002 година.

Невинен се оказа и Тодор Неделчев-Недю, който бе смятан за помагач на порачителя Дишков при извъшването на мократа поръчка.

"Това е очаквана развръзка за мен. Благодаря на Бургаския окръжен съд за обективността. Повече обаче няма да коментирам, защото има още две инстанции", заяви пред медии Дишков.

Това е пълен реванш за него, тъй като той веднъж получи 20-годишна присъда за убийството на Мастара, но ВКС я отмени и върна делото за ново разглеждане. Докато то течеше, Кела беше в неизвестност и се издирваше, като в крайна сметка бе екстрадиран от Германия.

Делото бе възобновено пред 4 години, но се проточи заради непрекъснати отсъствия на адвокатите на Кела, както и на самия него поради здравословни присъди.

Оправдателните присъди идват 18 години след екзекуцията на Мастара, който бе близък до несебърския бос Димитър Желязков-Очите.