Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Футболната легенда първо хвалеше зет си за геройствата на терена, но след това го обяви за слабак, който тегли Аржентина към дъното

Семейните драми не пречат на нападателя  да чупи рекорди в Англия

"Той е слабак. Не искам дори да му спомена името. В съда ще бъда край дъщеря си. Ще видим какво ще посмее да каже този тип"- така се изказа преди години Диего Марадона по адрес на зет си Серхио Агуеро. Острите му думи не останаха без последствие от страна на звездата на "Манчестър Сити".

"Марадона не е човекът който има правото да ми говори по този начин, при положение че има извънбрачно дете в Италия, което дори няма смелостта да припознае", избухна тогава Агуеро.

Наскоро "168 часа" ви разказа за разваленото приятелство между легендарния аржентинец и Христо Стоичков и за това как Дон Диего се отметна в последния момент от обещанието си да уважи 50-годишния юбилей на Камата. Вместо това предпочете да вземе участие в редица рекламни шоу програми в родината на петрола Дубай, прибирайки рекорден хонорар от 10 млн. долара.

За автора на гола с Божията ръка далеч не е необичайно да се забърква в скандали и лесно да зачерква от живота си хора, с които е имал топли отношения. Такава е ситуацията и с нападателя на "гражданите", който по стечение на обстоятелствата в един момент от живота му беше и негов зет.

Кун Агуеро са жени за дъщерята на Марадона,

а през февруари 2009 г. на бял свят се появява и техният син Бенджамин. По това време футболистът играе за "Атлетико" (Мадрид), както и за аржентинския национален отбор, където треньорският пост е заеман именно от легендарния му тъст.

През този период Серхио се слави като любимец на определяния от мнозина за най-велик футболист в историята на играта. Марадона се изказва ласкаво и със суперлативи по адрес на зет си при всяка възможност.

На световното първенство в ЮАР през 2010 г. 22-годишният Серхио получава немалко шансове за изява, но "гаучосите" претърпяват истинско фиаско на четвъртфиналната фаза, където биват разгромени от младия тим на Германия с 0:4.

Разочарован, Диего Армандо Марадона се отказва от поста. Добрите отношения между него и Кун продължават и занапред и той дава съвет към ръководството на "Реал" (Мадрид) през 2011 г.: "В момента изостават от бившия ми отбор "Барселона". Ако искат да могат да се конкурират с каталунците, трябва да вземат Серхио! Той е завършен нападател, от какъвто имат нужда!".

И Марадона се оказа прав - Серхио така и не отиде в Кралския клуб, но показа достатъчно качества, за да се превърне в един от най-класните нападатели на Стария континент.

На 13 май 2012 г.

той бележи може би най-важния си гол.

Сезонът във Висшата лига е на финалната права, а градските съперници "Сити" и "Юнайтед" делят първата позиция с равен брой точки в последния кръг от шампионата.

Головата разлика е чувствително по-добра в полза на "гражданите" и на практика победата ще гарантира първа титла за отбора от 44 години. "Червените дяволи" печелят гостуването си на "Съндърланд" с 1:0, когато в същия момент босненският нападател Един Джеко успява да изравни за "Сити" срещу "Куинс Парк Рейнджърс".

При това положение "Манчестър Юнайтед" щеше да защити трофея, а момчетата на великия сър Алекс Фъргюсън започват да празнуват. Тогава обаче, буквално в заключителните секунди на двубоя на "Етихад", Агуеро забива мощно попадение във вратата на гостуващия тим за 3:2, с което прати "синята" част на града в невиждана от почти половин век еуфория.

"Когато научих, че "Сити" пада с 1:2 от КПР, бях много натъжен. След тренировката на моя отбор разбрах какво се е случило накрая. Изпаднах в екстаз. За мен и моето семейство е много важно Кун да е щастлив. Говорих с него, поздравих го за величествения момент. Момчето доказа, че е сред най-добрите", сподели тогава Диего Марадона.

Това обаче се оказва един от последните моменти,

в които Серхио чува суперлативи от своя именит тъст. В началото на 2013 г. гръмва новината, че нападателят на "Сити" и жена му Джанина се развеждат. Според слуховете емоционалната съпруга била недоволна от желанието на любимия мъж да играе главна роля в твърде необуздани партита с негови приятели и чужди жени. Най-лошото е, че Кун използвал случая да обръща внимание на красивите момичета, забравяйки, че носи халка на пръста.

Влошените отношения на Кун с щерката на Дон Диего

водят и до бързата промяна в отношението на легендата към зет си. При своя визита в Хърватия Марадона прекалил с алкохола в нощен бар, а на излизане започнал да сипе псувни по адрес на Кун и неговата майка.

Тежката семейна драма обаче не пречи на Серхио да се вихри като истинска голова машина по терените на Англия. И към днешна дата нападателят е най-резултатният чужденец в историята на Висшата лига и четвърти по брой вкарани голове изобщо. Той наниза феноменалните 12 хеттрика в първенството, с което счупи рекорда на легендарния нападател Алън Шиърър.

А иначе Серхио успява да се разведе с Джанина след дългогодишно ходене по мъките. Както можеше и да се очаква, Марадона превръща Кун в мишена за постоянни нападки.

На световното първенство в Русия през 2018 г. Аржентина стартира с разочароващо равенство 1:1 срещу Исландия. Именно Кун е отбелязал попадението за отбора. Въпреки това голаджията е атакуван от бившия си тъст.

"Ако сънародниците ми искат да постигнат нещо повече на това първенство, Агуеро изобщо не трябва да играе", каза тогава футболният полубог.

В крайна сметка треньорът на южноамериканците пренебрегва съвета на Марадона и продължава да разчита на Серхио Агуеро. Двукратните световни шампиони отпадат на осминафинала от бъдещия световен шампион Франция.

Топреализаторът на "Ман Сити" през годините също не оставаше длъжен на именития си тъст и съвсем наскоро получи шанс за нов удар под кръста. В началото на този месец Кун реши да остави Марадона извън личната си класация за най-добри аржентински футболисти.

Едва ли друг би си позволил подобно кощунство,

но Серхио го направи. По време на лайв в инстаграм с друга бивша звезда на английската Висша лига- Тиери Анри, нападателят включи в идеалния си състав Лео Меси, Хуан Роман Рикелме и Карлос Тевес, но място за Дон Диего не намери.

Така, извървял пътя от любимия зет до враг номер 1, Серхио Агуеро се нареди на челно място в класацията на футболните звезди, развалили отношенията си с един от най-великите състезатели в историята на играта.