Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

   

Преводачът й Стоян Петров разказва от първо лице пред "168 часа" точно какво е предсказанието

Цялото човечество ще страда, но ще се справи, казва тя

Ще се появят нови зарази и забравени болести, когато настъпят петте двойки - февруари и декември 2020 г.

Кадрите с думите й се развалят мистериозно, но копието в режисьора остава по чудо

"Ще се появят нови болести, които човечеството не познава, но ще дойдат и добре забравени стари... Когато настъпят петте двойки. Цялото човечество ще страда.”

Това е предсказание на баба Ванга от април 1995 г., което споделя пред преводача си Стоян Петров и екип от руски журналисти. Интервюто било за документален филм, посветен на феномена.

Той дълго мисли и стига до извода, че най-вероятно това предсказание ще се сбъдне през 2020 г., затова се решава да сподели думите на пророчицата в края на миналата година по Канал 1 на руската телевизия. Новината се превръща в истинска сензация.

“Леля Ванга е споделяла, че ще има нови болести и човечеството ще премине през такива изпитания - обяснява пред "168 часа" Стоян Петров. - Казвала го е нееднократно и не пред един човек. През 1995 г. с екип от "Останкино" (руския Канал 1) искахме да направим филм за нея и тя ни разреши да снимаме. Това е едно от малкото доказателства, които са останали. Тогава заснехме уникални предсказания. Лично чух с ушите си, че "ще дойдат нови болести и някои от старите ще се върнат с нова сила." Ние я попитахме кога ще бъде това и тя отсече: “Когато настъпят петте двойки. Вие ще го видите." Тогава беше уникално, защото все едно "от горе" й отвориха коридор и

тя каза над 10 глобални предсказания

- за бъдещето на Русия, на България, за болестите и други.”

Предречените събития Стоян показва в документалния си филм "Ванга: Човек и феномен", чиято премиера бе миналата година.

Някои от тях обаче е спестил, защото все още не е разгадал, но за други смята, че вече е време да се кажат, защото се сбъдват.

“В Русия имат особено отношение към леля Ванга и преди всяка Нова година правят предавания, в които се говори за нейните предсказания - обяснява Петров. - - Когато бях поканен от "В действителност", реших, че е време да кажа думите й за болестите.

Причината беше, че за да има по-голяма полза от нейните думи те трябва да се знаят. В предаването по руската телевизия аз лично заявих, че едно от предсказанията на леля Ванга за

нов вирус или мутирал стар се очаква

в близките години или още през 2020 г. Рискувах, защото през тази година има две дати с по 5 двойки, но трябва да е ясно, че тя никога не е казвала точни дати. Това са 22.02.2020 г. и 22.12.2020 г. Следващите ще бъдат през 2022 г. и след това чак през 2200 г. Като гост обаче участваше и епидемиолог, който се присмя на думите ми и каза: “Колко ли пъти не умирахме, колко ли пъти не ни плашиха и не загивахме. Няма как да има такова нещо”. Той поспори с нас, но ние си замълчахме.”

Интересното е, че предаването е заснето на 24 декември и е излъчено два дни по-късно. Вероятно предсказанието на Ванга за предстоящата болест се прие с насмешка, защото дотогава се смяташе, че ние не можем да преминем през подобно нещо.

Точно на 31 декември обаче лекар обяви, че в Китай се е появил непознат вирус, който поразява бързо и се пренася лесно. Дни по-късно стана ясно, че хората в Ухан масово се заразяват с коварната болест. Никой обаче не подозираше, че мутиралият коронавирус ще обхване целия свят и ще го парализира.

Именно по тази причина в края на януари от руската телевизия заснемат второ предаване със Стоян Петров. Думите вече не се приемат с насмешка, а с голяма сериозност.

“Шоуто беше излъчено на 4 февруари тази година - спомня си режисьорът. - Тогава казах, че

вече предсказанието на леля Ванга се сбъдва,

защото избухна епидемия от коронавирус в годината, в която има два пъти по 5 двойки. Освен това припомних, че появата на такива болести няма да е само веднъж. Съответно отношението вече беше съвсем различно, защото никой не постави предсказанието и думите ми под съмнение. В предаването с мен участваше и имунолог, д-р Марина Зуева, която постоянно питаше: “Само едно ми кажете, ще се оправим ли?” Тогава аз допълних и думите на леля Ванга: “Болести ще има, но човечеството ще се справи”. Въпросът обаче е на каква цена, защото сега смъртността от коронавируса е около 3-4%, но ако се появи нов вирус, при който тя е 50%, какво ще правим? Затова трябва да говорим за предсказанията на Ванга, въпреки че някои изобщо не се вземат на сериозно.”

Второто предаване предизвиква още по-голям фурор, а всички, разбрали за предсказанието на българската пророчица, очаквали със страх датата 22.02.2020 г. Повечето смятали, че точно тогава ще станат свидетели на нещо грандиозно.

“Тогава нищо не се случи, но по-скоро смятам, че предсказанието показва, че годините с такива двойки ще са особени и с болести”, допълва Петров.

Всъщност точно на 22 февруари стана ясно, че COVID-19 се разнася с уникална скорост в Европа. На този ден италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца съобщи за първия починал - 78-годишен мъж. Той допълни, че броят на заразените се увеличава постоянно, особено в Ломбардия.

Междувременно на същата дата беше и първото притеснително съобщение на Световната здравна организация, че новият вирус се разпространява все повече и разпалва нови огнища в Ухан.

“Ако трябва да тълкуваме предсказанието на Ванга, едно е ясно - казва Стоян Петров. - Трябва да осъзнаем, че тези катаклизми са предизвикани от нашата човешка дейност. Постоянно правим нещо на тази планета. Дали е замърсяването, глобалното затопляне, или нещо е създадено изкуствено в някоя лаборатория, това няма значение.

Този вирус е резултат от нашите действия

Това означава, че ние берем плодовете на това, което сме посели, а нейните думи за природата са: “Земята е нашата майка. Отнасяйте се към нея като към живо същество”.

Режисьорът допълва, че глобалните предсказания на Ванга от 1995 г. говорят, че трябва да променим нещо в развитието ни, в отношението ни към природата и между самите нас. Тоест тези изпитания са уроци, които трябва да променят хората към по-добро.

Любопитното от интервюто на руските журналисти с пророчицата преди 25 г. е, че плануваният филм така и не се осъществява, а част от кадрите се развалят.

“След снимките те отнесоха записа в Русия и ми дадоха копие - спомня си Петров. - Този, който остана при тях, след време се оказа дефектен, появиха се някакви черти. При мен всичко беше наред и благодарение на това аз ги използвах във филма си. Всъщност проектът тогава изобщо не се осъществи, защото първо се отложи за 1 година, след това операторът се разболя и накрая режисьорът се замота и лентата така и не излезе. Копието с нейните думи при мен остана като по чудо. Аз около 15 г. нямах повод да се връщам към леля Ванга и към това. Всичко тръгна 2010 г., когато ме поканиха да участвам във филм за нея и така за първи път предоставих част от материалите. Явно така е трябвало да стане.

Ние винаги сме се отнасяли с изключително голямо уважение и без стремеж към сензации към нейните предсказания, някои ги казваме, но за други все още нямаме смелостта, за трети все още не е дошъл моментът. Не можем да ги обявим, а други изобщо не можем да разтълкуваме. Но те изведнъж се случват. За мен тази жена е изключителен човек и невероятен феномен, нещо, което много рядко се случва и ражда. Нещо като Нострадамус. Нейните послания не са направени случайно. Те имат своя смисъл и са своего рода послания към човечеството.”

* Какви са останалите болести и предизвикателства, с които ще се сблъска човечеството, четете в следващия брой.

                                                                                                                                                                                       

Ванга предсказва за предстоящите болести още през 1995 г.
Ванга предсказва за предстоящите болести още през 1995 г.
Стоян Петров
Стоян Петров
Стоян Петров и Ванга през 1993 г.
Стоян Петров и Ванга през 1993 г.