Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

43-годишен мъж е арестуван за убийство на куче в пернишкото село Кладница, съобщават от МВР. Задържаният е Стоил Стоилов и е служител на местното горскто стопанство, научи "24 часа".

В четвъртък 51-годишен мъж подал сигнал в полицията, че пред вилата на родителите му е разстреляно кучето им.

В четвъртък собствениците на животното отишли до вилата си. Кученцето легнало пред портата на къщата и заспало. В този момент хората чули да минава кола, а малко след това изстрел и скимтене. Възрастният човек се затичал навън и видял трупа на домашния си любимец. Джипът, който се отдалечавал бил на горското стопанство.
Служителите на МВР и ветеринар веднага отишли на мястото. Само след час е задържан Стоил Столиов, известен в околията като Компира. Криминалистите взели оръжия от дома му, както и ловни трофеи, за които ще се установява дали са законни.

"Чакаме разследването да приключи и ако този служител е виновен, ще предприемем мерки. Не толерираме подобни действия", казаха от Югозападното държавно предприятие, които са работодатели на арестувания. със случая се ангажира и директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов и обеща строги мерки.