Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двамата се ожениха 36 дни след официално обявената си сватба заради денонощни дежурства на булката.
Двамата се ожениха 36 дни след официално обявената си сватба заради денонощни дежурства на булката.

Медицинска сестра се омъжи за любимия си 36 дни след насрочената сватба. Ангажиментите й с болните от коронавируса не позволили да напусне болницата си. Снимка на двамата влюбени взриви социалните мрежи в Китай. На нея те се "целуват" през стъкло, като на лицата им са поставени предпазни маски.

Романтичната сцена развълнува 1,4-милиардния Китай. За невероятната любовна история разказва англоезичното издание "Глобал таймс". Чън Ин от източната китайска провинция Жеянг трябвало да сключи брак с годеника си Хуанг Чиенруи на 14 февруари. Избрали специално Деня на влюбените. Тогава обаче броят на заразените с COVID-19 в Китай се увеличава мълниеносно и Чън не може да напусне болницата, в която работи.

Тя започва да се бори със заразени с коварната болест на 26 януари и е част от първата група медицински сестри в помощ на хората в своята провинция. След 11 дни без почивка и в изолация Чън се среща с приятеля си на 4 февруари - тогава, когато сцената пред стъклената стена е запечатана в снимка и обикаля целия Китай.

В свое интервю Чън разказва, че единственото, за което мечтаела, е да се омъжи, след като епидемията приключи.

В социалните мрежи тя получи хиляди поздравителни съобщения от свои сънародници.

"Честито? Ако искаш, ела в Саня или Сямън за сватбени снимки! Можеш да ми се обадиш! Ще те снимаме безплатно", пише потребител в платформата Sina Weibo, която е китайският туитър.

"Ако искаш, ела в Чънджу на почивка, Ще те черпя с топла супа и ще те разходя наоколо безплатно", добавя друг.