Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Женско царство! Раева в красива фотосесия с двете си бременни дъщери Виолета и Славея.
СНИМКИ: ПЕЙО СТ. ПЕЕВ
Женско царство! Раева в красива фотосесия с двете си бременни дъщери Виолета и Славея. СНИМКИ: ПЕЙО СТ. ПЕЕВ

“За хубавите поводи няма лош момент. Наслаждаваме им се, но сме отговорни с оглед на ситуацията”, казва Славея Сиракова, която роди в разгара на коронавируса

“Любовта ще ни спаси”, сигурна е щастливата майка

Страхът от коронавируса е сковал света. У нас паниката взе окончателен превес с обявяването на извънредно положение в страната. Малко позитивни и хубави събития успяват да изпъкнат, докато заразата настъпва. Ето че в настоящата кризисна ситуация не липсват поводи за празнуване в семейството на Илияна Раева и Наско Сираков.

В същия ден, в който СЗО обяви COVID-19 за пандемия, президентката на федерацията ни по художествена гимнастика и футболната легенда се сдобиха с втора внучка. Тяхната дъщеря Славея стана майка на първородната си дъщеричка Емили и това озари с много позитивни емоции мрачния делник.

Новата принцеса в женското царство на известната фамилия се появи на бял свят и само четири дни преди рождения ден на своята баба като най-хубавия подарък за нея. През втория ден от обявеното извънредно положение, 15 март, Раева навърши 57 години и точно тогава бяха изписването и прибирането у дома на Славея и Емили - “изящната и порцеланова фея” на Илияна.

“Нямах абсолютно никакви притеснения и бях много спокойна - сподели пред “168 часа” щастливата майка относно раждането. - Истината е, че покрай тази пандемия в болницата всички бяхме доста изолирани и на моменти се усещаше едно напрежение и притеснение, което беше абсолютно нормално.

Вярвам, че и това ще отмине, а бебчетата, родени сега, включително и нашата малка мартеничка, ще са здрави и устойчиви.

Дано всичко отшуми по-бързо и цялата тази паника да приключи. За хубавите поводи няма лош момент, затова ние им се наслаждаваме и в същото време сме достатъчно отговорни с оглед на всичко, което се случва.”

Според Славея хората се страхуват и заради прекалено многото спекулации на моменти, затова тя смята, че е важно човек да се осведомява правилно, за да има по-ясна представа за ситуацията.

По всичко личи, че женската сила и характер се наследяват в тяхната фамилия. Макар и под карантина, очарователната майка се възстановява много бързо и въпреки задължителното недоспиване с малката Емили се чувстват много добре.

Славея сияеше по време на бременността си.
Славея сияеше по време на бременността си.

“Не бих определила отглеждането като трудно, защото от момента, в който ми я донесоха в болницата, си я взех при мен и се опознаваме ежедневно - разказва още Славея. - Недоспиването не ме притеснява, а сега, след като сме си вече у дома, е още по-спокойно и за двечките. Майка ми е изключително щастлива с малката си внучка и не пропуска момент, в който да дойде и да я види.”

Тепърва им предстоят още прекрасни моменти. До около месец се очаква и другата дъщеря на Раева и Сираков - Виолета, да роди своето второ дете. Тя вече има едно момиченце - лъчезарната тригодишна Илиана, която е кръстена на своята баба.

Славея и Виолета споделиха своите бременности така, както като истински сплотени сестри са били една до друга и във всичко останало досега. Семейството им не се оставя на паниката от възможното задълбочаване на кризата, макар раждането на Виолета тепърва да предстои.

Не красотата, а любовта ще ни спаси!", категорична бе пред “168 часа” Славея. Спорен нея именно любовта е най-голямото оръжие срещу страха и всяка опасност.

Нейната майка освен радостта си от всички хубави събития не забрави да обърне внимание на всички чрез социалната мрежа, че трябва да бъдат отговорни, дисциплинирани и обединени в борбата с кошмарния вирус, за да се справим по-лесно и бързо с него.

Президентът на федерацията по художествена гимнастика подчерта, че властите у нас са реагирали навреме за разлика от много европейски държави, които сериозно са закъснели с предприемането на необходимите мерки. Тя написа, че хората трябва да слушат внимателно точните и ясни указания на генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски. И също така критикува паническото пазаруване и скупчване на хора в хранителните магазини по огромни опашки, когато е пределно ясно, че спасителната дума е изолация - “Временна! Не вечна!”

По повод своя рожден ден Раева получи безброй честитки и много позитивизъм. Тя благодари за всичко в живота си и в същото време призна, че в този момент няма как да остане недостижима за страха, който е парализирал света.

На всеки свой личен празник световната шампионка си пожелава нещо, а тази година нейното желание е свързано и посветено на всички.

“Благодаря на Бог и Съдбата си за всичко изживяно, защото всичко е урок за Осъзнаване и Промяна. Благодаря за щастието, с което ме дарява семейството ми! За любовта и силата, която получавам от него! Обичам ви безкрайно! - пише Раева. - Благодаря на художествената гимнастика, която ме е сграбчила във вихъра си и безмилостно, но перфектно жонглира със сетивата ми, емоциите ми, волята ми, силата ми, страха ми, гнева ми, вярата ми и душата ми!

Истината обаче днес е, че съм превзета като всеки чувствителен човек от страха, който е парализирал света, както и от причината, която го породи.

Пожелавам на всички и на себе си да оценим величието на Живота, да станем по-добри, да обичаме повече и да уважаваме повече! Да се смирим и да се обърнем към истинската си същност на Човеци, за да успеем да преодолеем тежкото изпитание, което ни сполетя.

Нищо не е по-силно от Любовта и Доброто!

Нека излезем по-светли и силни от този тежък урок! Нека това чудовище прибере пипалата си бързо и остане зад гърба ни!”

Тя също така обясни, че на 57 години много рядко се обръща назад към миналото си, защото винаги е обичала настоящето и е била устремена към бъдещето. Затова се надява това, което е толкова страшно сега, “ужасно бързо да се превърне в минало”, а хората да преоткрият живота и светът да стане едно по-добро място.

“Толкова вълшебства има около нас, на които сме обърнали гръб, устремени в битието, което ни погубва. Ще успеем, ще се справим и ще продължим! Пожелавам на всички и на себе си Здраве, Любов и Светлина!”

Раева призова хората освен всичко да уважават и ценят труда на лекарите и медицинските лица, които, изпълнявайки дълга си, са изложени на огромен риск. И като истинска шампионка не пропусна да се закани със спортен хъс:

Пак ще спечелим! Пак ще сме силни! Мъдър е народът ни! Ще успеем!”