Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Светла избягала от него

l Заканил се пред приятели,

че ще я гръмне

l Зове за отмяна на доживотния

затвор месец преди престъплението

Ревнив мъж закла жена си в София и опита да се самоубие. Кървавата драма се разигра в нощта срещу вторник в кв. “Модерно предградие”.

Светла и Любомир Славейкови били женени от над 20 години, имат и деца. Той дълго време държал магазин за чехли в столичен мол, но го затворил заради липса на клиенти. В последно време отношенията им рязко се влошили. Подали и молба за развод.

Любомир се съмнявал, че Светла му изневерява. Преди дни се заканил пред приятели, че ще я застреля. Те обаче решили, че мъжът се шегува.

Около полунощ във вторник мъжът решил да изпълни заканата си и след това да се самоубие. Написал във фейсбук “Честта е по-важно от живота” (запазен е оригиналният правопис - б.а) и нападнал Светла.

Нападнал я с нож и я пробол няколко пъти в гърдите и по ръцете. След като тя издъхнала, посегнал и на себе си. Опитал да се простреля с газов пистолет, срязал си вените и се наръгал 3 пъти в гърдите.

Телата били открити от единия от синовете на семейството. Той веднага подал сигнал на тел. 112. На място пристигнали 2 линейки. Медиците констатирали смъртта на Светла, а Любомир откарали в “Пирогов”. Състоянието му е тежко, има опасност за живота му. Пред стаята му стоят 2-ма полицаи.

Съседи разказват, че причина за трагедията най-вероятно е ревност. Предполага се, че жената е заживяла в “Модерно предградие” под наем, след като е напуснала семейния апартамент в друг, далеч по-престижен район. 

Убийството станало в тази къща в кв. “Модерно предградие”.

СНИМКА: АВТОРЪТ
Убийството станало в тази къща в кв. “Модерно предградие”. СНИМКА: АВТОРЪТ

“Познавам само един старец, тук стоеше – отпред. Той почина. Не ги познавам, но разбрах, че тя си имала любов. Той обещал, че ще я застреля, и го направил”, каза една от тях.

“Виждала съм само как една кола на транспорта спира тук. Сигурно това работи. Тук не се знае, всеки си е в къщата, не знаем кой си има проблеми”, коментира друга съседка.

Мъж пък посочи, че Любомир е тормозел съпругата си от доста време. От СДВР обаче обясниха, че жената не е подавала жалби при тях.

Че разводът на семейството е бил тежък, личи от профила на Любомир във фейсбук. На 19 февруари 48-годишният мъж публикува в социалната мрежа клип с много обувки. “Това не е остатък от последния ми магазин. Това са обувките на шибаната ми бивша жена, които още не си е взела. Явно фалита е бил неизбежен”, пише мъжът.

Месец преди да убие жена си, пък написал в социалната мрежа “Послание за законодателите: Върнете смъртното наказание и премахнете доживотния без право на обжалване.И вие знаете, че човек загубил всичко завинаги, е способен на всичко”. От прокуратурата вече са обвинили Славейков за убийство, извършено по особено жесток начин. Ако оцелее и бъде съден, може да получи доживотен затвор без право на замяна - наказанието, за което призовава във фейсбук да бъде премахнато.