Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учителката Тонка Драгинова СНИМКА: Авторката
Учителката Тонка Драгинова СНИМКА: Авторката

44-годишната учителка от Хисар Тонка Драгиева, която бе хваната да кара пияна, е била на купон до 4 часа сутринта. Спала е само два часа и тръгнала за работа. Това разказала самата тя пред разследващите.

В района на ОУ "Климент Охридски" в курортния град, където тя преподава физическо на 5, 6 и 7 клас,  е била спряна за проверка от полицаи. Това се е случило около 7:30 часа вчера. Дрегерът е отчел 1,85 промила. Драгиева веднага е била задържана за 24 часа. 

Според запознати днес сутринта са я пуснали и тя веднага отишла на работа. 

"В петък ще бъде делото срещу нея, само за два дни приключихме бързото производство по случая. Предвиденото наказание за шофиране в нетрезво състояние е от 1 до 3 години и глоба до 1000 лева", коментира районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Той уточни, че книжката на учителката била изтекла през юни м. г., т. е. към момента тя не е валидна.

При разпита си Драгиева е заявила, че много съжалява за случилото се. Тя е разведена с едно дете. Досега не е имала нарушения като водач.

Директорът на ОУ "Климент Охридски" Иван Чавов заяви пред "24 часа", че учителката ще бъде дисциплинарно уволнена, след като получи наказанието си от съда. Очаква се присъдата да стане ясна утре.