Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лекари в Ухан се грижат за болните.
Лекари в Ухан се грижат за болните.

Китайци се бият за храна в градовете с карантина. Вирусът вече е в Европа

Лекари в Ухан припадат от изтощение, а пациенти лежат по коридорите в претъпканите с паникьосани хора болници и агонизират. Някои от медиците ходели с памперси за възрастни, защото нямат време да отидат дори до тоалетната, освен това защитните им костюми се повреждат лесно при събличане, пише в. “Дейли мейл”.

Първи лекар почина от смъртоносния вирус в Китай, който вече умори 41 души и разболя над 1300. Стотици хиляди са заразени, въпреки че властите изолираха 14 големи града. Над 46 млн. китайци останаха в пълна изолация от света и посрещнаха Нова година с пусти улици, летища и гари. От понеделник китайските туроператори спират всички групови пътувания в страната и чужбина. САЩ пък взеха решение да евакуират всичките си граждани от Ухан. Властите там строят ускорено втора болница, за да посрещнат разрастващата се зараза.

Хората панически изкупуват продуктите в супермаркетите. Запасяват се с храна, защото не знаят какво ги чака. Стига се и до бой, разказа пред “Дойче веле” Гайоз Цуцунашвили, който е лектор към Германската служба за академичен обмен и е преподавател в Ухан.

Вирусът се настани и в Европа. Франция потвърди за три случая на заразени, като двама от тях са в болница в Париж, а един в Бордо.