Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиян Рангелов в съда СНИМКА: Евгени Цветков/архив
Илиян Рангелов в съда СНИМКА: Евгени Цветков/архив

Обвиненият за убийството на годеницата си Илиян Рангелов е лабилна личност и би могъл да прояви жестокост. Когато е затруднен, влиза в конфликт. Има повишено самочувствие, но без покритие. Так психолози и психиатри описват Рангелов, когото са освидетелствали. Заключението си те представиха днес в пловдивския окръжен съд, където отново стартира делото срещу него. Причината е, че ВКС откри пропуск и отмени наказанието от 16 г. затвор. В залата бяха разпитани и трима съдебни медици, извършили аутопсията на жертвата Милена Динова. Според тях тя е умъртвена с един-единствен удар с нож в сърцето.

"Замахването е било с голяма сила, тъй като оръжието на престъплението е преминало през връхната дреха, блузата и сутиена", обясни д-р Светлозар Спасов. При огледа на трупа той и колегите му са установили наранявания по лицето, които биха могли да се получат при падане по лице на земята, както е в конкретния случай. Имало е и следи от по-стари травми, най-вероятно битови.

Съдът постанови допълнителна експертиза на всички ножове, иззети от дома на Илиян Рангелов.

Самият обвинен за престъплението запази спокойствие в залата си. Според прокуратурата на 28 декември 2016 г. той е намушкал в гърдите годеницата си Милена от ревност. Първоначално е направил самопризнания, но впоследствие отрича да е посегнал на живота й.

Убитата Милена СНИМКА: Фейсбук
Убитата Милена СНИМКА: Фейсбук