Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

През последните няколко сезона в италианската Серия А свикнахме да виждаме тима на "Рома" несъмнено в челните позиции на шампионата. Макар и вълците да не са сред най-титулуваните отбори на апенините, като "Ювентус", "Интер" и "Милан", те все пак винаги са били един изключително симпатичен и качествен отбор, който често намира своето място в първите четири места в класирането даващи право на участие в груповата фаза на Шампионска Лига.

Именно това е и една от основните цели на отбори за пореден сезон, като "Рома" определено има нужда от финансовата инжекция, която дава едно участие в Шампионска Лига. През изминалия сезон обаче вълците завършиха на едва 6-то място в генералното класиране, като не попаднаха в топ 4 за първи път от сезон 2011/2012, а за капак на всичко трябваше да се разделят и с легендата Даниеле Де Роси. Всичко това постави доста сериозно напрежение върху новия треньор на вълците Пауло Фонсека, чиято задача е да върне отбора в най-елитния европейски клубен турнир по футбол през тази кампания.

Макар и вълците да разполагат с наистина добър състав задача им е повече от трудна, тъй като през този сезон забелязваме възраждането на "Интер", както и много силната игра на градския съперник "Лацио' и сензацията на миналогодишния сезон "Аталанта". И след края на първия полусезон в калчото можем да видим наистина колко тежка ще е битката за "Рома", защото след 19 изиграни кръга те се намират на 5-то място с еднакъв брой точки с "Аталанта", но по-лоша голова разлика.

И ако вземем под внимание коефициентите, с които всеки може да се заложи на Серия А и по-точно за това кой ще завърши в топ 4, ще видим, че тима на "Рома" е с 5-ти най-добър коефициент (2.10). Пред вълците са именно "Аталанта" (1.66), "Лацио" (1.071), "Интер" (1.01) и "Ювентус" (1.002), което говори ясно какви са шансовете на тима да приключи сезона на едно от местата даващи право на участие в Шампионска Лига. Един Джеко и компания със сигурност ще трябва да покажат най-доброто от себе си за да се преборят с играещия страхотен футбол отбор на "Аталанта" за четвъртото място.

Поне за момента място в тройката не изглежда постижимо за отбора от италианската столица, като след 19 изиграни кръга разликата между "Рома" и третия във временното класиране "Лацио" е цели 7 точки, като орлите даже имат и мач по-малко от вълците. Небесносините освен това имат и по-малко допуснати голове в своята врата, а също така са отбелязали цели 7 гола повече, което говори достатъчно за разликата в представянето на двата отбора през настоящия сезон.

Но освен кръвния градски съперник "Лацио", пред тима на "Рома" стои и още една голяма пречка в лицето на "Аталанта". Черно-сините показват страхотен футбол за втори пореден сезон, като момчетата на Гасперини разполагас най-резултатното нападение в първенстовото. Именно "Аталанта" бе и отбора, който вкара 5 гола във вратата на Милан при рекордната разгромна загуба на росонерите. Основната разликата между отбори, като "Аталанта" и "Рома" обаче,е че те не сменят своите наставници толкова често, като Пауло Фонсека е третия треньор на "Рома" само в рамките на една година.

И въпреки ужасния старт на 2020 за вълците с две домакински поражения в Серия А, те все пак имат достатъчно време за да коригират грешките в своята игра и да приключат сезона на едно от заветните първи четири места в класирането.