Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрю имал изключително силн връзка с баща си Роналд Бъркъл.
Андрю имал изключително силн връзка с баща си Роналд Бъркъл.

Предприемачът Роналд Бъркъл е спонсор на Бил и Хилари Клинтън

Бащата се съди с новите собственици на компаниятаю на скандалния продуцент Харви Уейнстийн

Смъртта на 27-годишното слънчево момче Андрю Бъркъл разпалва вече 4-а седмица въображението на конспираторите. Той е син на милиардера предприемач и съсобственик на “Питсбъргските пингвини” на Националната хокейна лига Роналд Бъркъ.

Младежът бе намерен мъртъв в апартамента си в Бевърли Хилс по Коледа и до момента причината за смъртта му остава загадка.

За семейството му драмата е неочаквана и близките му все още се опитват да намерят истината. Андрю Бъркъл е жизнерадостен млад човек, амбициозен и перспективен филмов продуцент, който дълбоко обича баща си и филмовата индустрия.

Как и защо умря Андрю Бъркъл? Властите все още мълчат. Разследването е препратено до следствения офис на окръг Лос Анджелис, се казва в изявление на полицията. Тя научава за инцидента след обаждане, според което е

намерен мъж в безсъзнание,

съобщава говорител на полицейското управление в Бевърли Хилс, Калифорния. Когато служителите пристигат на място, Андрю Бъркъл вече е починал. 67-годишният му баща, инвеститорът Рон Бъркъл, се втурва на местопроизшествието и присъства, докато полицията извършва проверката, пише сп. "Пийпъл". Установено е, че смъртта е настъпила сутринта на същия ден. Повече подробности липсват.

На 6 януари семейството на Андрю излезе със съобщение, в което призна за смъртта му и призова за уважение към личния им живот. "С най-дълбоко съжаление и тъга съобщаваме за смъртта му. Той е много обичан от семейството и приятелите си и много ще ни липсва. Ние винаги ще помним Андрю като "млад човек, пълен с живот и енергия на предприемач. Всеки, който го познава, коментира скромното му поведение и трудолюбието му", се казва в изявлението на баща му, майка му, сестра му Кари Хар и брат му Джон Бъркъл.

Малко преди смъртта си Андрю е бил със семейството си на Коледа и е публикувал жизнерадостен пост в профила си в инстаграм #andrewburkle, на който е пред голяма елха, прегърнал младо момиче, вероятно негова роднина. "Щастливо Рождество от мен...!

Втора година с тази снимка, определено е традиция",
пише Андрю в профила, който след смърта му стана частен. Преди това на 2 декември той отпразнува 27-ия си рожден ден с брат си Джон Бъркъл. Тогава брат му публикува онлайн слайдшоу със снимки на двамата на състезателна писта.

Наскоро Джон наруши мълчанието за смъртта на брат си и каза в социалните медии, че винаги ще го помни като "светла душа", "отнета от нас твърде рано". "Този млад човек промени живота ми от момента, в който дойде на този свят", пише Джон за Андрю. "He! Обичам те, брат, завинаги..."

Андрю Бъркъл е много привързан и обича баща си Рон и спорта. По повод Деня на бащата през 2018 г. синът публикува снимка, на която е заедно с него и брат си Джон, след като хокейният им отбор"Питсбърг Пингуинс" спечелва Купа Стенли. Под нея според сп. "Пийпъл", той пише:

“Трудно е да се намерят думи, които да опишат баща ми. Той е един от най-умните хора в света, той е мил, любящ и невероятно щедър. Тези от вас, които го познават, знаят за какво говоря. А за онези от вас, които не го познават, надявам се да имате някого, който да има същото въздействие върху живота ви, каквото той върху моя.

Нямаше да съм човекът, който съм днес,

без неговото ръководство и винаги ще го ценя."
Когато Пенс претендира за Купата Стенли през 2017 г., Андрю е на леда, отново заедно с баща си, докато отборът им получи трофея.
Управляващият съдружник на Рон Бъркъл в Пингвините - бившата легенда в хокея Марио Лемио, изрази шок и тъга за смъртта на Андрю Бъркъл. Според звездата той е бил "ярък, креативен, енергичен младеж с обещаващо бъдеще".

"Всички в нашата организация знаят, че той е

заемал много важно място в живота на татко си

Любовта на двамата към хокейния отбор на Пингвините е известна", допълва Лемио. "Никога не съм срещал човек с такова добро сърце, нежен дух и смирение, обгърнат от любов и уважение към татко си", каза президентът на Пингвините Дейвид Мореус, който познава Андрю още от дете.

В интернет се появиха публикации, които показват, че младежът е
израснал, заобиколен от известните приятели на баща си,
включително Бил и Хилари Клинтън. Вероятно името на баща му, който е инвестирал в десетки известни филми, му е помогнало в киното.

Андрю е продуцент в In Good Company Films - компания, която основава в Лос Анджелис с партньора си Андрю Алтър. Според интернет сайта IMDB през 2019 г. Андрю Бъркъл е направил като асоцииран продуцент филма Airplane Mode ("Самолетен режим"). Сюжетът на комедията е дали ще оцелеят палави американски тийнейджъри, които летят към Австралия за секс на конгреса на социални медии в Сидни.

"Андрю Бъркъл беше невероятно същество, който кара всички, които някога е срещал, да се чувстват специални, без значение кои са те, откъде идват или в какво вярват", казва през американските медии неговият съдружник Андрю Алтер.

"Благодарен съм, че имах за свой приятел и партньор толкова специален човек." В професионален план Андрю Бъркъл има амбициозни планове. Преди да почине при неизяснени обстоятелства, той работи над новия си филм The Juiceman. Андрю също e участвал в сцена във филма от 1998 г. "Закуска с Айнщайн".

Син на милиардер – спонсор на Клинтън

Въпреки че бащата на починалия млад продуцент е богат и спонсор на Бил и Хилари Клинтън, никой в медиите не спекулира с това, нито с версията за отмъщение на бащата чрез сина му. Медиите припомнят състоянието на Рон Бъркъл. Освен съсобственик на хокейния отбор

"Питсбърг Пингвинс", чиято нетна стойност се оценява на 1,5 млрд. долара, през 1986 г. Рон Бъркъл сформира инвестиционното дружество за рисков капитал "Юкайпа Къмпаниис", базирано в Лос Анджелис.
Той натрупва състояние от 30 млрд. долара, след като инвестира в частни компании в областта на търговията с храни и в сферата на сливания и придобивания на вериги супермаркети, пише авторитетното сп. "Форбс".

През 2014 г. той е 235-ият по богатство американец, но сега се нарежда като 1511-то място. Роналд Бъркъл е виден демократ активист и събира средства за Демократическата партия. Има близки отношения с Бил Клинтън, който е работил като съветник в неговата компания след напускане на поста си.

Други политици, на които е бил спонсор, са демократите Джон Кери, сенаторът демократ Кори Букър, Тери МакОлиф и бившият републикански губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер.
Искал да купи компанията на скандалния продуцент Харви Уейнстийн
Бащата на Андрю Бъркъл също така е инвестирал и в такива технологични компании като Airbnb и Uber и Foursquare. През 2012 г. Бъркъл придоби 60% от групата "СоХо Хаус" в Лондон.

"Юкайпа" също така е инвестирала във фалиралата фирма от шоу индустрията Relativity Media и беше партньор в консорциум, който искаше да купи бившата компания на легендарния филмов продуцент Харви Уейнстийн, обвинен за сексуален тормоз и изнасилвания и изключен от Американската филмова академия, която раздава наградите "Оскар".

През 2018 г. "Юкайпа" заведе дело във Върховния съд на САЩ срещу дружеството "Лантърн Ентъртейнимънт" (по-късно Spyglass Media), след като то придоби активите на компанията на Уейнстийн за 289 милиона долара. Компанията на Рон Бъркъл обвинява New Weinstein Co. в измама и нарушаване на договора помежду им. "Юкайпа", "Лънтърн" и бившата служителка от администрацията на Обама Мария Контрерас-Смит първоначално са били партньори и заедно са искали да придобият активи на компанията за филмови и телевизионни продукции на Уейнстийн, пише "Холивуд рипортър".

В съдебното дело компанията на Рон Бъркъл твърди, че "Лънтърн" е сключила писмено споразумение, в което заявява, че

няма да използва поверителна информация

за процудентската фирма на Уейнстийн без съгласието на "Юкайпа", но нарушава споразумението и информира "Юкайпа", че няма да го изпълни.

Бъркъл беше в близки отношения с Уейнстийн и неговата компания от години. Както е подробно описано в делото, компанията на Бъркъл е инвестирала в десетки филми на фалирания продуцент, включително "Желязната лейди", "Дългата разходка до свободата", "Август", "Оушън Каунти", "Тигър и дракон", "Скрит дракон."

Засега няма отговор какво може да е причинило смъртта на сина на Рон Бъркъл - Андрю, а следовател потвърди, че разследването продължава. Официалната причина за кончината на младия мъж може да остане загадка, но той никога няма да бъде забравен от онези, които го обичат, пише сайтът www.yourtango.com.

Все още няма официална полицейска информация от какво е настъпила смъртта на Андрю Бъркъл, син на милиардера Роналд Бъркъл.
Все още няма официална полицейска информация от какво е настъпила смъртта на Андрю Бъркъл, син на милиардера Роналд Бъркъл.