Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив.

Рано сутринта в Галиче започна спешна акция на жандармерията, заради убийството на Андреа, предава Нова тв.

Днес е първият учебен ден след трагедията. Заради това в училището ще има психолози, които ще говорят с децата основно от 11-и и 12-и клас. Учителите описват Андреа като старателна в училище. Преподавателката й по английски език казва, че не е била отличничка, но винаги се е била прилежна и се е опитвала да учи.

Майката на Андреа иска доживотна присъда за Аксел Олеков, който направи самопризнания за престъплението.

"Как можахте детето да ми вземете?", крещеше майката на дядото на Аксел. "Не сме ние виновни, казвам ти го като на сестра. Аз не съм я убил", отвърна дядото и заяви, че не е знаел, че внукът му може да извърши такова престъпление.

"Това момче е било антисоциален тип, той е бил известен с проявите и действията си. Живее сам. Откъде е имал средства? Очевидно е извършвал престъпления през целия си съзнателен живот", казва Ботьо Ботев. Според него, след като Олеков е обществено известен, би трябвало да бъде наблюдаван от службите на реда.

Тодор Тодоров уточнява, че Аксел е имал и предишни криминални прояви - пребил човек почти до смърт. "Смятам, че убиецът категорично не може да се поправи. Трябва да имаш ресурс за това - интелектуален и емоционален. Този човек го няма", казва Тодоров.

Според него Олеков е много примитивен и смята за най-важно да задоволи нагона си. "Сигурен съм, че дядо му съжалява, но неговата функция е била да се убеди, че не е гладен", обяснява Тодоров, но по този начин Аксел не е имал пример за поведение. Според него именно в липсата на семейство се корени проблема за антисоциалното поведение на 17-годишното момче.