Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хасан Насралла СНИМКА: Ройтерс
Хасан Насралла СНИМКА: Ройтерс

Лидерът на Хизбула Хасан Насралла заяви днес, че американските военни в Близкия изток ще платят цената за убийството на иранския генерал Касем Солеймани, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

По думите на Насралла американските войници и офицери ще се приберат у дома в ковчези. В излъчвано по телевизията обръщение по случай смъртта на Солеймани лидерът на ливанското шиитско движение изтъкна, че отговор трябва да даде не само Иран, но и съюзниците му в региона.

Според Хасан Насралла бъдещите атаки срещу американски войници, бази и военни кораби в Близкия изток ще са "справедливо наказание" за убийството на високопоставения ирански генерал.

"Когато ковчезите на американски войници и офицери започнат да пристигат в САЩ, (американският президент Доналд) Тръмп и правителството му ще осъзнаят, че са загубили региона и че ще изгубят изборите", каза Насралла, имайки предвид американските президентски избори тази година. Според лидера на Хизбула това ще доведе до изтегляне на САЩ от Близкия изток. Хасан Насралла подчерта, че не бива да има нападения срещу цивилни американци в региона, защото това ще влезе в услуга на Тръмп.

Насралла призова днес Ирак да се освободи от американската окупация, предаде Франс прес.

"Нашата молба и нашата надежда е нашите братя в иракския парламент да приемат закон, с който да поискат американските сили да напуснат Ирак".

Зейнаб Солеймани, дъщерята на убития генерал Касем Солеймани, заяви, че за смъртта на баща й ще има отмъщение, предаде Асошиейтед прес.

Зейнаб Солеймани каза пред ливанската телевизия "Ал Манар" (която е свързана с Хизбула), че американският президент Доналд Тръмп няма да успее да заличи постиженията на баща й.

Дъщерята на покойния генерал изрази увереност, че лидерът на Хизбула Хасан Насралла ще отмъсти за смъртта му.