Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тя е на 17, а той на 40. Краката й са перфектни, а мустаците му са смешни. С усмивката си тя отваря и най-здраво залостените врати, докато неговата външност е меко казано непривлекателна. Само че любовта е като онези упорити растения, които покълват и избуяват в сърцето на мъртвата пустиня или върху гранитната скала.

Ева Браун се влюбва в Хитлер и го следва безрезервно до смъртоносната им почерпка с цианид в бункера под Райхсканцеларията в центъра на Берлин. Изписани са дебели томове за отношенията между Фюрера и неговата дългогодишна приятелка, която му става и жена часове преди самоубийството им. Историците чак успяват да стигнат до заключението, че двамата никога не са имали сексуални отношения. Малко встрани обаче остава друг любопитен аспект от тази толкова изследвана любовна връзка. Браун съвсем съзнателно се отказва от любимите си спортове, тъй като нейният избраник гледа с подозрение на всички физкултурни дейности, които развиват човешкото тяло.

До срещата си с Хитлер Ева обича да кара ски, плува, играе тенис на маса и понякога с приятелки ходи да се катери по скалите. Добра танцьорка е и дори обмисля да се занимава с това професионално. Всичките й планове се сгромолясват, когато влиза в живота на мъжа, запратил света в ужаса на Втората световна война. Тя скъсва с досегашните си хобита и разбива в паважа любимия си парфюм "Шанел № 5". Владетелят на сърцето й и на половината свят мрази спорта, а още повече ненавижда мускулести жени.

С отношението си към леката атлетика, плуването или футбола Фюрерът поразително прилича на големия си враг Сталин. В първа част на поредицата ни "Диктаторите и спорта" ви разказахме как генералисимус Йосиф Висарионович Сталин мразел да спортува, но изисква от поданиците си да каляват телата си с физически упражнения. Същото двуличие проявява и лидерът на нацистка Германия. Той страни от физкултурните занимания, откъсва своята любима от предишния й активен начин на живот, но много държи гордите жители на Третия райх да се раздават до последно на спортната площадка.

Целият материал четете в "Космос"