Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ерен Гюнай, ученикът от силистренската гимназия по Механотехника „Владимир Комаров” е бил пребит от свой съселянин преди дни. Младото момче, от с. Искра, през лятото победи връстниците си от 8 държави на провело се в Полша състезание и стана „най-добрият млад автомонтьор в Европа“.

Същото това момче в една делнична ноемврийска вечер, заедно със свой братовчед и техен приятел излизат извън селото, за да повъртят гуми. След дъжда селския път станал по-хлъзгав и те решили да се позабавляват. Избрали т.нар. конна писта извън Искра, където през пролетта се провежда селския празник и направили няколко кръгчета. Преди да си тръгнат обаче светнали фарове на трактор и от там слиза техен съселянин. Познат добре на семейството на Ерен. Дори били приятел с родителите му - чичо Дженгис. Имал дървен кол в ръцете и започнал да налага Ерен по цялото тяло. Защо го направи не знам, казва Ерен. Удряше само мен. Не посегна на другите момчета, само на мен. Не знам защо ме преби, но днес от дистанцията на времето започвам да се чудя, дали не е от завист. Той по принцип си е малко заядлив, споделя Ерен.Следствие на ударите губи съзнание, а приятелите му успяват да се съвземат от шока и да спрат побойника. Обаждат се на бащата на Ерен и на 112.

Ерен е настанен в силистренската болница за 5 дни. Няма счупвания, но е със състресение на мозъка. Днес е вече у дома си. Почива си, но все още го боли едното ухо.

От Прокуратурата в Силистра казаха, че се работи по случая. Дете е пребито, как няма да работим, коментира говорителят на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

Припомняме, че в резултата на участието на Ерен Гюнай в европейската надпревара училището му получи финансиране в размер на 17 000 лв., с което е закупено модерно оборудване, за отварянето на нов училищен сервиз.