Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

27-годишен водач, опитал да избяга от полицейска проверка в Русенско, бил установен да управлява след употреба на амфетамин, а в колата му била открита марихуана, съобщиха от ОДМВР в дунавския град. Екшънът се разиграл на 4 декември около 00:30 часа на пътя Русе – Силистра.

В района на 28-ми километър, автонаряд от РУ - Сливо поле подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил марка "Фолксваген" модел „Голф“ с разградска регистрация, движещ се в посока гр. Тутракан. Водачът обаче не спрял, а дал газ и продължил, при което бил последван от полицейските служители и в крайна сметка спрян. При проверката било установено, че колата е управлявана от 27-годишен мъж. На служителите веднага направило впечатление, че той отговаря неадекватно на зададените въпроси и затова те потърсили съдействие от екип на пътната полиция.

На водача била направена проверка за употреба на алкохол с техническо средство. Пробата се оказала отрицателна, но извършената проверка за употреба на наркотични вещества и техни аналози с техническо средство дала положителна реакция за употреба на амфетамин.

На водача бил съставен акт за установяване на административно нарушение, връчен му е талон за изследване и случаят бил предаден на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“, който образувал бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, срещу 27-годишния мъж. В хода на работата по случая, при проверка в автомобила полицейските служители открили саморъчно свита цигара, полиетиленово пликче със суха тревна маса, гриндер и електронна везна.

При направен полеви наркотест на сухата тревна маса, тя дала реакция за марихуана. За установеното е образувано бързо производство по описа на РУ-Сливо поле, с оглед престъпление по чл.354а от НК, срещу 27-годишния мъж, уточниха от МВР-Русе.