Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дубай, Египет, Италия и Гърция.

Това са част от дестинациите, които посетила обвинената в източване на 1,22 млн. лева банкерка Невена Йорданова.

Въпреки ареста на служителката парите така и не бяха открити. Задържаната се оправда с това, че е изпращала откраднатото от 19-те вложители на виртуалния си приятел Мирослав от Монтана, в когото била влюбена.

Мъжът беше задържан малко след нея, но се оказа, че той се казва Сергей и е съвсем различен човек от този, за когото се е представял в интернет. Категоричен е обаче, че от Невена е получил малко пари. За част от сумата дори имали уговорка да й я върне в срок.

Въпросът сега е

къде са

останалите авоари?

Полицията тепърва ще търси отговор на този въпрос, както и кой е похарчил парите.

Самата Невена не пестяла за екскурзии по света. В действителност жената не се обличала със скъпи дрехи, нито живеела в луксозна къща. Не карала и скъп автомобил. Привидно изглеждала като съвсем обикновен човек на заплата. Фетишът на банкерката обаче били пътуванията. Сред дестинациите, които тя е посещавала, са места, за които се изискват

по-сериозни

финансови възможности,

а снимките удостоверяват това. Невена е фотографирана в едни от най-скъпите хотели в Дубай. Позира и на круизен кораб, чийто ресторант изглежда изключително луксозен. Не е пропуснала да отиде и до Египет, където се снима пред пирамидите. Обиколила е с лодка и гръцкия остров Корфу.

Всичко това навежда на мисълта, че банкерката може да е прибрала някъде парите или сама да ги е похарчила. Някои от снимките обаче са с доста стара дата, което означава, че може би пътуванията не са финансирани от откраднатата от банката сума.

В това са сигурни и нейните близки. Една от приятелките й разказа пред "168 часа", че през последната година Невена станала по-затворена и спряла да споделя.

"Преди говореше повече за работата си и за родителите си, за които се грижеше - спомня си жената. - В един момент сякаш се отдръпна. Когото и да питате, най-вероятно ще ви каже, че е забелязал промяна в поведението й. Не е споделяла да й се е случвало нещо лошо. Всички сме учудени, че изобщо е говорила с този човек толкова време и не сме разбрали за него.

Сега излиза, че

била влюбена

Никой не е разбрал за това. Единственото, което правеше впечатление, е, че стана малко по-затворена през последната година, но не знам на какво се дължеше.

Ако наистина е била влюбена, може този мъж да й е казал, че няма как да се видят на живо и това да прерасне във връзка, и тя затова да е изпаднала в някаква депресия."

Според познатата Невена не била от хората, които се доверяват лесно, и не се сприятелявала с всеки.

"Не беше чак толкова отворена за нови запознанства - обяснява жената. - Отпускаше се само пред хора, с които общува от дълго време. Може би въпросният мъж я е спечелил с това, че са си писали много време и в един момент тя го е усетила по-близък. Странно е, че не е споделяла за него. Явно това, че е било само интернет връзка, я е притеснявало и се е срамувала да го каже. Не мога да коментирам нейни предишни гаджета. Били са съвсем нормални."

Близки на жената казват, че не могат да я определят като "лош" човек.

Грижела се за възрастните

си родители

и помагала на всеки, който се обръщал към нея. Пред своите познати тя никога не се е хвалила с финансови възможности.

Какво правел Сергей докато тя му пращала пари четете в печатното издание на "168 часа".