Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Свилен Николов остава в ареста, докато издирват съучастника му.  СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Свилен Николов остава в ареста, докато издирват съучастника му. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Арестуваният Свилен Николов е осъждан за кражба, сниман е със същото ауди пред банката, с което го видял и жертвата

Бизнесменът Цветомир Котев, от колата на когото задигнаха 140 хил. лв. в петък, докато сменя спукана гума, е догонил крадеца секунди след удара и дори го е питал къде са парите. Това стана ясно в понеделник, когато задържаният Свилен Николов беше доведен в Софийския районен съд. Плячката обаче не е открита. Издирва се съучастник на Николов, който има условна присъда за кражба.

Дръзката кражба стана в 12,10 ч в петък. Малко преди това Цветомир Котев посетил офис на банка. Там, в трезор държал сумата от 120 хил. лв. и 10 хил. евро. Парите били за семейния бизнес на Котев. След това седнал зад волана на колата си, паркирана пред банката, и потеглил по бул. “Витоша” към бул. “България”. Усетил, че задната му дясна гума е мека. Отбил по ул. “Хан Пресиян”, където може да спре и да я провери. Огледал е, нямало коли и хора до него. Гумата била срязана. Извадил от багажника спрей за лепене и започнал да ремонтира гумата. Докато работил, чул трясък от затваряща се врата на черно Ауди А6, паркирано пред неговата. Тогава се затичал от другата страна на субару-то си и видял, че пликът с пари от предната седалка го няма. В същия момент аудито потеглило. Котев веднага се качил в колата си и потеглил след него. Отворил прозореца и изкрещял: “Къде са парите?”. Аудито спряло, от него слязъл мъж, който сърдито казал: “Провери ме”.

Цветомир Котев се обадил в полицията и съобщил за кражбата на крупната сума. Тогава започнало разследване. записи от камерите пред банката запечатали същото ауди, което преследвал и бизнесменът. Така станало ясно, че 41-годишният бандит Свилен Николов е замесен в престъплението. Колата, която шофирал, била с македонска регистрация, както съобщи “24 часа” още в петък. Бандитът е имал съучастник, вероятно чужденец, който е избягал с парите.

Свилен Николов ще остане в ареста, решиха магистратите. Ако вината му бъде доказана, ще лежи в затвора от 3 до 15 години.

Жертвата на престъплението развива успешен бизнес с внос на машини за производство на вино. Имат складова база в “Илиянци”, която са разширявали. Клиенти са им едни от най-големите винарски изби в България.