Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Ще ви открия където и

да отидете”, заплашвал ги той

/ В имението му на остров Литъл Сейнт Джеймс в

Карибско море постоянно пристигали нови жертви

Остров Литъл Сейнт Джеймс в Карибско море дълго време беше частният рай на обвинения в сексуални посегателства над десетки момичета Джефри Епстайн. Резиденцията му прилича на луксозен замък, около който има няколко вили.

Самоубилият се в затвора милиардер купува острова през 1988 г. за десетки милиони долари. Обсипва стените с картини на световноизвестни художници. Украсява шкафовете и библиотеките с диаманти и бижута. Всички трапезарии били с позлатени прибори. Гостите отпивали само от най-скъпите и реномирани марки вина.

Епстайн бил голям почитател на пиратските съкровища и ги колекционирал. Повечето от тях бяха открити в сейфовете му.

Малко преди да започне разследването срещу него, той влага милиони долари, за да превърне острова в райско кътче с десетки палми и дори

храм със

златен купол

На целия този екзотичен уют се радват експрезидентът Бил Клинтън, бившият губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън, екссенаторът Джордж Мичъл, собственикът на "Викторияс Сикрет" Лесли Уекснър, членове на британското кралско семейство. Гост на Епстайн там е бил дори известният учен Стивън Хокинг, тъй като там милиардерът организирал различни семинари и конференции.

Години наред хора от световния елит са сред редовните посетители на Литъл Сейнт Джеймс. ВИП гостите обикновено пристигали с личния боинг на Епстайн "Лолита Експрес" или с частната му яхта "Лейди Гислейн".

Луксът обаче не е единственото, което привличало известните персони. За това се грижели млади момичета, по-голямата част от които непълнолетни. Ролята на сводник играел лично Джефри Епстайн, при когото някои от девойките живеели. Срещу това те били принудени да даряват със сексуални ласки приятелите на богаташа.

Въпреки че милиардерът упорито

отхвърляше

обвиненията

срещу него, събраните доказателства както от остров Литъл Сейнт Джеймс, така и от вилата му на Палм Бийч, ранчото в Ню Мексико и апартамента в Париж категорично го уличиват в серийни престъпления.

При обиск на дома му в Манхатън властите дори откриха сейф с диаманти, пари и папки с имена на момичета и техни голи снимки. Именно тях той предлагал на познатите си, като им давал избор сами да решат с коя точно искат да прекарат вечерта.

Издевателствата над непълнолетните се развивали в период от десет години - от 1997 до 2007 г. След разкритията за случващото се в имотите на Епстайн възникна въпросът защо, след като американските власти са имали сигнали от жертви на милиардера, не са предприели нищо.

През това време той необезпокоявано изграждал системата си за откриване на момичетата, които принуждавал да спят с други мъже. За набирането на невинните жертви отговаряла дъщерята на мистериозно загиналия на яхтата си милиардер и приятел на Тодор Живков Робърт Максуел - Гислейн. Тя водела голяма част от непълнолетните в дома на американския магнат, като ги заблуждавала, че в имението на Епстайн ще правят само масажи срещу много добро заплащане. По-голямата част от жертвите с охота приемали предложението, тъй като били от семейства със средни доходи. Донякъде

Гислейн

не лъжела

- действително в дома на милиардера в Палм Бийч имало масажни маси в почти всяка една стая.

Веднъж пристигнали в дома му обаче, невинните момичета били принуждавани да спят с богаташа, а след това и с негови познати. За да не се оплачат в полицията, девойките били заплашвани, че те и техни близки ще пострадат. Той ги предупредил, че в именията му има видеокамери, които записват всичко и ако избягат, той щял да разпространи компрометиращи видеа с оргиите, в които участват.

Коя жена се осмели да разкаже за сексробството, четете в печатното издание на "168 часа".