Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ясно е, че Путин е краят. Но днес руснаците се правят на утрепани лисици за началото и средата. В началото, след въоръжения болшевишки преврат в Русия, наречен от болни мозъци „Велика октомврийска социалистическа революция”, заедно с убийствата и грабежите дойдоха и лозунгите. Накараха руските дечица да издигат следните тъпи лозунги: "Долу Коледа!" и "Възпитавайте децата с помощта на педагога, не на Бога." Поколения съветски „педагози” така възпитаваха децата, че накрая се пръкна Вова – бос по история и характер – фукня.

Но между Ленин и Путин са десетки милиони избити невинни хора, масов глад и депортации, концлагери, съюз с нацистка Германия , подпалването на Втората световна война, окупацията на Източна Европа и налагането на болшевишкия режим в нея, смазването на всеки опит „недоносчето”, както Живков нарече социализма, да има „човешко лице”. То трябваше да си остане със зверските мутри на Ленин, Сталин, Димитров. Вече в наши дни Русия нападна независими държави като Грузия и Украйна, окупира техни територии, направи менте държави – Абхазия и Южна Осетия, присъедини чужда земя – Крим.

И все пак, сега, когато сме в края, разбираме, че Вовата няма вече нужда от педагог. Той вече сам е Педагог, изживяващ се като Бог! Кръсти се с повод и без повод, свещица пали, не чества денят на Великата октомврийска социалистическа революция. И това, ако не е развитие, здраве му кажи! А някога, ах някога, малкият Вовка е развявал на 7 ноември червеното знаменце на манифестацията и очичките му са греели от щастие под шапката будьоновка. При такива припомняния нашият мъдър народ с право казва: „всяко нещо с времето си”. Така е и с „великата октомврийска”, така е и със СССР.

Но остава един неизяснен въпрос, който измъчва, сигурен съм, и Педагога: защо балсамират и поставят в мавзолей Ленин – вождът на „световната революция” ? И защо още Ленин е в мавзолея? Ако Путин е православен християнин би трябвало да знае, че тая работа с мумията никак не е християнска, не е и православна. Опял ли е свещеник Ленин? Балсамирането и мумифицирането руска народна традиция ли е? Тогава що за тъпотия е? И защо продължава? СССР се разпадна, няма „съветски хора”, няма празник 7 ноември, а мумията още се излежава в Мавзолея? Тук е необходима малко история.

В началото, през 1924 г., решават само да замразят за известно време трупа. Естествено, купуват техниката за замразяване от Германия. Балсамират го временно. Но след това, през март 1924 година, решават да го натъпчат с химикали, да го запазят до деня, когато науката в СССР така ще се развие, че ще започне да съживява мъртъвци. И логично първият съживен трябва да бъде „другарят Ленин”. Затова и той трябва да е наблизо, на една съживителна линейка разстояние. За да не се забави и с миг великият момент на „възкресението”. Учените запазват скелета, мускулите, кожата и някои други тъкани от тялото на Ленин, но всички негови вътрешни органи са отстранени. Мозъкът му е изваден, за да бъде изучаван от съветския Институт за изследване на мозъка. Части от него се пазят в Центъра по неврология на Руската академия на науките. Ние вече знаем, какво е причинил на човечеството Ленин с „мозък” в главата. Трагедия. А какво ли ще ни донесе Ленин без мозък? За мумията вече 93 години се грижи специална научна лаборатория. Що народ е взел заплати покрай трупа не е за говорене. В един момент в лабораторията работят 200 души. Има и бизнес. След Ленин в лабораторията са балсамирани още Сталин, Георги Димитров, президентът на Виетнам Хо Ши Мин и двамата "велики водачи" на Северна Корея Ким Ир-Сен и Ким Чен-Ир.

Днес въпросът е: дали мумията ще бъде погребана докато президент на Русия е Владимир Путин или след него. Защото идеята да се съживи безмозъчен Ленин е отвратителна. Идеята, че вечно ще се поддържа мумията е още по-отвратителна. А и помним началото: с педагог и без Бог! Дали Путин е разбрал вече, че без Бог нищо не става? Или още я кара „педагогическата”? Въпроси, въпроси.

Какво да кажем ние, българите. Ще кажем, че каквото е казал българинът Васил Левски то има смисъл, значение, стойност и днес. А всичко, което е казал Ленин отдавна е мъртво, кухо, безсмислено, никому ненужно. Нашият Левски е по-жив от мумията Ленин. Но дали московският Педагог не замисля да ни открадне и Левски, както ни „отне” азбуката, че и евреите ни спаси? Представям си как отново цъфва на екрана русолявата Марийка, за да се произнесе за „общите”сини очи. И току виж... От руснаците всичко може да се очаква. Затова и трябва плътно да се придържаме към фактите. А те са следните: 1. В Ленин няма мозък. 2. Няма вече празник на Великата октомврийска социалистическа революция. 3. Няма СССР. 4. Няма „съветски хора”. 5. С педагозите не се получи. 6. Има Бог! 7. И Коледа ще има и тази година.