Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд във Велико Търново отмени паричната гаранция на единия от циганите, обвинени за организиране на търговия с гласове  в Горна Оряховица, и го остави в ареста за постоянно. Миналата седмица Районният съд в Горна Оряховица определи 800 лв. гаранция за 38-годишния Тодор Тодоров от Първомайци и 1500 лв. за арева му Мустафа Мустафов - Маджара. Прокуратурата протестира взетите мерки за неотклонение.

 След като изслуша страните Окръжен съд – Велико Търново отмени определението и определи мярка „задържане по стража“ по отношение на Тодор. Съставът на въззивния съд намира, че са налице задължителните предпоставки по чл. 63 от НПК за взимане на най-тежката мярка за неотклонение а именно – събрани са достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен. Обстоятелството, че не пребивава на регистрираните като постоянен и настоящ адреси и фактът, че единият от родителите му живее в Кипър, сочат реална опасност същият да се укрие.

По отношение на привлечения като обвиняем по следствено дело №32/2019 г. по описа на ОСлО при ВТОП Мустафа  (р. 1954 г.), Окръжен съд – Велико Търново потвърди определение на Районен съд – Горна Оряховица, според което е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1500 лева.

Определенията на Окръжен съд – Велико Търново са окончателни и не подлежат на обжалване.