Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Британецът се оказа от онази рядка порода спортисти, които са еднакво  добри в кръчмата и на състезанието

За феновете и журналистите той беше просто един непоправим женкар, който рано е изгрял на небосвода и му е писано рано да залезе. Люис Хамилтън имаше много добри шансове да потвърди нелицеприятните прогнози. По едно време мислеше повече за креватните състезания, отколкото за случващото се на пистата. Оказа се обаче, че критиците му са пипали твърде повърхностно, предричайки му скорошен провал във Формула 1.

Британецът се оказа от онази рядка порода спортисти, които умеят да се забавляват до зори и на другия ден да са в максимално добра кондиция за очакващото ги изпитание. През леглото му минаха невероятни красавици с претенции и неутолима жажда за скъпоструващи приключения. Много други на негово място

влязоха в капана

и не успяха да се измъкнат оттам

Питайте по този въпрос Валери Божинов.

Люис устоя на нежните предизвикателства и продължи да се развива в един от най-изискващите елитни спортове. Някога подиграваният пилот сега е само на едно стъпало разстояние от свърталището на боговете Олимп. Довчерашният хлапак с леко глуповата усмивка днес протяга ръце към величието на самия Михаел Шумахер.

Пилето си спечели божествения статут, след като завоюва седем титли във Формула 1, преди да се откаже през 2012 г. Само преди дни Хамилтън направи необходимото на пистата, за да стане недосегаем за преследвачите си, каквото и да се случи до края на сезона. Шестата му е в кърпа вързана, което означава, че е само на титла от постижението на Шумахер. Дори и най-злобните коментатори в случая трябва да замълчат засрамено и да си потърсят друга работа. Хамилтън може и да е женкар, но е невероятно талантлив пилот, който беше погален от съдбата да се състезава с възможно най-добрите болиди.

При подобно добро стечение на обстоятелствата просто няма как да не стане дума за уникалния шанс на британския състезател не само да стигне Шуми, но и да го задмине на професионалната писта. Самият Хамилтън много предпазливо коментира темата, въпреки че поне на пръв поглед

цифрите са на

негова страна.

Когато германският рекордьор по спечелени титли се отказа през 2012 г., вече беше навършил 43 години. Вярно е, че той постигна големите си успехи много по-рано - в периода между 1994 и 2004 г., тази статистика в никакъв случай не бива да обезкуражава Хамилтън, който май става все по-добър с напредването на възрастта. Сега британецът е на прага на 35-ата си годишнина, което в никакъв случай не го прави толкова стар, че да не атакува още една, а защо не и още две титли.

"Рекордът на Михаел е колкото близо, толкова и ужасно далеч. Иска ми се да ми повярвате, че подобряването на това велико постижение никога не е било цел номер 1 в живота ми. Ако мислех само за това, сигурно

нямаше да съм щастлив човек.

Знам какво му е коствало на него да натрупа толкова победи. Отстрани изглежда като детска играчка, но не е. Спечелих първата си титла през 2009 г., а втората дойде чак през 2014 г. Никой не е в състояние да каже дали въобще отново ще се кача на почетната стълбичка", опита да свали напрежение от плещите си Люис Хамилтън.

Колкото и да го раздава предпазливо, той няма никакво намерение да мисли за отказване. В топформа е, а от "Мерцедес" очевидно също са събрали най-добрите в занаята, които правят болиди за чудо и приказ. Нищо чудно, че германският автомобилен концерн записа шеста поредна победа при конструкторите, което не е правено от друга фирма в историята на Формула 1.

"Люис има уменията и екипа зад гърба си, с които да атакува рекорда на Шумахер. Проведохме доста разговори и продължавам да усещам в него неистовото желание за победа и удоволствие от случващото се на пистата. Нашата задача е да продължим да му осигуряваме най-доброто, за да бъде щастлив и

да мачка конкуренцията",

демонстрира силен оптимизъм босът на "Мерцедес" Тото Волф. Според него пред Хамилтън има доста по-лесен за подобряване рекорд. В момента британецът е с 83 победи във Формула 1, а първенецът в престижната класация Шумахер е с 91. Като се има предвид натовареният график на моторния спорт, нищо чудно още догодина Люис да задмине легендарния германец.

Хамилтън определено си заслужава да му се случат тези и още много хубави неща в професионален план. Не го мислете за разглезеното хлапе, на което съдбата е давала, давала, та чак се е забравила. Началото не е никак лесно. Родителите му се развеждат, когато е на 8 и промяната в ежедневието се отразява на момчето. Баща му Антъни обаче е готов на всичко, за да компенсира празнотите в душата на сина си и едва ли не се докарва до просешка тояга само и само неговият наследник да успее в моторните спортове.

"Спомням си, че една година баща ми трябваше да осигури 20 хил. паунда за тренировките ми. Ако не беше успял да осигури парите, щях да се откажа и животът ми вероятно щеше да потегли в друга посока. Той събра своите спестявания и тези на доведената ми майка,

след това

ипотекира къщата

и отиде да плати каквото е необходимо. След това много пъти сме си говорили какъв риск е поел. Можеше нищо да не излезе от тази работа и той да изгуби всичко. Тогава не съм осъзнавал колко голяма жертва прави в името на моето бъдеще. Те не са имали пари за най-елементарните удобства, но в нито един момент не са ме лишили от нещо важно за едно дете.

Пътувахме със старата каравана

на татко

по картинг състезанията, а втората му жена ни готвеше невероятна паста. Сега парите не са проблем, но винаги си спомням с топло чувство за онези мигове", разказва Хамилтън за изпитанията по пътя към върха.

И като казва, че парите не са проблем, не е съвсем честен със себе си. Вярно е, че ги има в изобилие - годишната му заплата надхвърля 42 млн. евро. Само дето го вкараха в списъка с хитреци, които се опитват да излъжат данъчните. Името му лъсна в документите от журналистическото разследване "Парадайз пейпърс". Британецът използвал данъчно убежище на остров Ман и така спестил данък добавена стойност за покупки на стойност повече от 4 милиона евро.

Скандалът му

се размина бързо.

Медиите предпочитат да пишат за романтичните авантюри, отколкото за финансовите му далавери. След бурните му отношения с Никол Шерцингер и още десетина топкрасавици Хамилтън уж се кротна в обятията на супермодела Синди Кимбърли. А след това излязоха информации за поне пет нови гаджета. На това момче очевидно му върви в света на бързите скорости.