Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Звездата на “Юнайтед” прелъсти снаха си, но успя да се измъкне сух от скандала. Най-близкият му човек изгуби всичко

Едно зло никога не идва само, са казали старите хора. При Райън Гигс обаче след първата голяма неприятност му се стовари планина от проблеми, които сериозно заплашваха да съсипят психическото му здраве. Какво стана после ли? Легендарният играч на "Манчестър Юнайтед" някак успя да се измъкне между капките, но за сметка на това го отнесе брат му. Заради глупостите на Гигси най-близкият му човек изгуби семейството, достойнството и вярата си в човешкия род. Сега съдбата на двамата братя е коренно различна. По-известният и по-богатият се радва на живота, а другият проклина съдбата. Историята на това

семейно

проклятие

е доста сложна и затова е най-добре да се започне от самото начало.

А както ни учи Библията, едно начало няма да е никак атрактивно, ако не е замесено грехопадението. И ако Адам и Ева просто решават да се опълчат на своя създател, откъсвайки забранения плод, то легендата на "червените дяволи" извършва нещо, което възмущава и най-големите грешници по тази земя. За развръзката все още е рано. Да се върнем отново на първа глава от житието и битието на вълка в овча кожа Райън Гигс.

През скучния месец април на 2011 г. прегладнелите за нещо по-пикантно английски таблоиди се готвят да уличат в изневяра популярен играч от Висшата лига. Не че редакторите са особено обнадеждени. Такива авантюри на Острова с лопата да ги ринеш. Добре поне, че няколко месеца по-рано Уейн Рууни е

разобличен като сериен кръшкач,

та публиката все още не е изгубила интерес към този тип истории.

Новият обвиняем също сериозно е сгазил лука. Вестниците разказват надълго и нашироко за връзката му с риалити звездата Имоджен Томас, но сякаш всички до един са забравили да напишат за кой точно футболист става дума.

Което със сигурност натъжава читателите и ужасява репортерите. Изглежда, че точно този случай ще потъне в архивите и публиката ще насочи взор към другите злободневни теми. Няма как, звездата на тази трагикомедия е платил луди пари на адвокатите си да стиснат здраво журналистите за онези места, които не са никак приятни за стискане. Започва дело и съдията по него отсича, че никой няма право да споменава на всеослушание името на виновника.

Няколко седмици по-късно обаче досието на все още анонимния футболист е изровено отново от купчината с документи. Таблоидите този път са твърдо решени да заобиколят съдебната забрана и да

посочат с

пръст популярния спортист,

който е лъгал своята съпруга. Съдът е неумолим и отново плаши с глоби и затвор дръзналите да нарушат медийното ембарго. Представителите на водещите британски медии този път не отстъпват. Важното е само да измислят как да заобиколят закона. В този момент на помощ идва добрият стар интернет.

В туитър се появява новината, че звездата на "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс е играчът, който редовно гостува в леглото на риалити звездата Имоджен Томас.

Имоджен Томас
Имоджен Томас

В първите часове след изтичането на информацията уелсецът е толкова притеснен, че едва ли не се опитва да забрани на хората да отварят туитър и да четат информацията по негов адрес. В това време английските медии минават в настъпление. Дори и най-добрите адвокати не могат да им забранят да разискват нещо, което е било публикувано в необятния интернет свят. Скандалът стига и до британския парламент. Депутатът Джон Хеминг обявява от трибуната, че съдебните предписания да не бъдат публикувани материали с подробности от личния живот на звездите очевидно не са добра практика и трябва да бъде търсено друго решение. В следващите секунди Хеминг пита риторично възможно ли е да бъдат осъдени десетките хиляди потребители, които са прочели новината за Райън Гигс. На следващия ден медиите ще разкажат, че добре познатият ни покрай кризата с Брекзит председател на британския парламент Джон Бъркоу скочил от мястото си и реагирал остро на своя колега, който публично изрекъл името Райън Гигс.

Вече било късно за каквито и да е крайни действия. Духът бил пуснат от бутилката, личният живот на Гигс е изкаран на показ. Лошото за него е, че красивата Имоджен Томас

вижда добър шанс да се прослави

из цяла Англия и охотно се съгласява да разкаже какво точно е вършила с женения си любовник. Гигс прекланя глава и очаква бурята да отмине. Съпругата му Стейси Кук е бясна, но близки до семейството твърдят, че е склонна да преглътне обидата. Популярното семейство въобще не подозира, че това е само прелюдия към истинския ад, който ги очаква.

Седмици след раздухването на историята с Имоджен най-големият таблоид на Острова "Сън" разбива конкуренцията с история, от която биха станали филм, сериал, документална поредица. От първа страница изданието тръби: "Райън Гигс е имал интимна афера с жената на брат си". Читателите са шокирани и не могат да повярват.

Родри Гигс
Родри Гигс

Публиката очаква опровержение

от всички страни и съдебно преследване срещу автора на толкова гадна измислица. Вместо опровержение идва потвърждение от главното действащо лице в тази зловеща история. Наташа чистосърдечно си признава, че в продължение на 8 години е мамила съпруга си Родри, за да удовлетворява сексуалните фантазии на брат му Райън.

Виделите какви ли не извращения англичани този път са сразени. Гигс винаги е бил пример за подражание във футбола. Знаеха го като истински джентълмен, а

той се оказва ненадминат гадняр.

На пръстите на едната ръка се броят по-големите грехове от това да прелъстиш жената на брат си. След избухването на скандала Гигс се опитва да потъне вдън земя. Феновете го ненавиждат, рекламодателите бягат като опарени, а шефовете му в "Юнайтед" се чудят дали да не му бият шута.

Това обаче са бели кахъри в сравнение с неприятната задача да се изправи пред брат си и да признае какво е вършил зад гърба му. В началото Гигс решава да отрича. "Това са журналистически измислици", казва той на по-малкия Родри. В следващите дни цялата история е разказана от игла до конец и популярният футболист трябва да спре с лъжите. Оказва се, че навремето той първи опитва да се сближи с Наташа, но нещата между двамата не се получават. Впоследствие брат му също си пробва късмета и този път нещата потръгват. Родри Гигс и Наташа са щастливи, дори вдигат сватба. Но зад лъскавата фасада се върши нещо ужасно.

Наташа стана причина за конфликт - по-драматичен от този, заради който избухва Троянската война.
Наташа стана причина за конфликт - по-драматичен от този, заради който избухва Троянската война.

Райън не може да понесе мисълта, че е бил победен от брат си на този фронт, и продължава да ухажва Наташа. Тя откликва. Двамата започват тайна авантюра, която продължава цели осем години. През това време Гигс също се жени, раждат се и деца. Това не стряска футболиста и той не иска да се откаже от толкова порочната си връзка.

"Знаех, че иска от мен единствено

и само секс,

но въпреки това продължавах да откликвам, когато ме повика. Имаше нещо вълнуващо да спя с толкова популярен човек. Той знаеше как да омайва. Сега се отвращавам от себе си", проплаква Наташа. Съпругът й също има сълзи в очите. Той не може да повярва какво е вършил по-големият брат, който винаги му е бил пример в живота. Няма достатъчно силни думи, които да опишат какво се случва в душата на Родри. В най-тежките мигове той сигурно мечтае за отмъщение. Моли се да види брат си в прахта, а самият той да се освободи от болката.

Е, не се получава така. Финалът е абсолютно различен. Гигс забива поглед в земята и изчаква търпеливо да минат седмици, месеци, години, за да избледнеят спомените от неговото предателство. През това време му се случват куп хубави неща. Изпращат го подобаващо от "Манчестър Юнайтед", пенсионира се с почести и навлиза в треньорския занаят. Дори успява да се сдобри със собствената си съпруга, въпреки че двамата все пак се разведоха през 2017 г., но и тогава нямаше лоши чувства. Гигс плати 40 млн. паунда за това удоволствие и след това вдигна пищен купон с най-верните другари. Сега е щастливо разведен и не се оплаква от липса на женска компания.

Родри ли? Той потъна в буквален и преносен смисъл. Двамата с Наташа не успяха да си простят един на друг и се разведоха. Покрай семейните драми по-малкият брат стана някак нехаен в работата и това му струва мястото като шофьор на камион. Мизерните спестявания свършиха бързо и Родри трябваше да се върне в дома на родителите си.

Те поне останаха

на негова страна

и едва ли не се отрекоха от по-големия си син. Но това едва ли е някаква утеха за другото им вече пораснало момче. Безработен и нещастен, Родри просто не успя да си намери място в новосъздалата се ситуация.

В крайна сметка Райън опита да се извини и според английските вестници двамата дори са намерили сили да се видят на живо. Но едва ли отношенията им биха могли да бъдат като в доброто старо време. Гигс продължи да бъде известен и богат, а Родри се примири да е нещастен и беден. Точно тази история няма да е с добър край и не може да предложи някаква полезна поука.