Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дончо Дончев-Цайса
Дончо Дончев-Цайса

Антимафиотите от ГДБОП в Стара Загора разбиха бандата за дрога на Дончо Дончев-Цайса и брат му Евгени. Двамата имали охранителна фирма с подставено лице, защото са криминално проявени и осъждани.

От 2016 г. монополизирали нощните заведения в града. Служителите им, които трябвало да се грижат за сигурността на посетителите, всъщност продавали кокаин, амфетамини и марихуана. Лично Дончо, който е бивш кикбоксьор, и Евгени зареждали подчинените си с по 2 кг дрога, които трябвало да продадат за месец. Когато не успявали им налагали солени глоби от заплатите. Кокаинът и амфетамините купували на едро, но марихуаната си произвеждали сами.

Антимафиотите са разкрили модерната им оранжерия за отглеждане на канабис. Иззети са 70 хил. лв., боеприпаси, капсул-детонатори и други доказателства. Над 20 свидетели са уличили братята и гардовете им с разпит пред съдия. Дончо Цайса е с богато криминално досие. Преди години беше взривен мерцедес на майка му, а през 2015 г. го арестуваха зад волана на крадено от Несебър БМВ.