Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Часове преди финала на избора за главен прокурор сайтът "Актуално" пусна анонимен сигнал

Фалшиви документи, на които е бил преправен дори подписът на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, приписаха 4,7 млн. франка на Иван Гешев в Швейцария и Мароко. В 15:57 ч. сайтът "Актуално" обяви , че на редакционния мейл са били получени документи от 2015 г. С тях главна прокуратура иска от ДАНС проверка на данни, че Гешев има 3 745 586,74 швейцарски франка в банка в кантона Цуг. Първият документ, според сайта "Актуално" е подписан от Борислав Сарафов, който в момента е шеф на българското следствие. Вторият документ бил отговорът от ДАНС, в който българската агенция за национална сигурност потвърждава че Гешев има безименни номерирани банкови сметки не само в Швейцария, но и в Мароко.

Единственият кандидат за главен прокурор, който утре ще бъде гласуван от ВСС, имал връзка със сметките си в мобилния телефон, по който нареждал трансакциите. 

Точно час по-късно - в 16:58 сайтът "Медиапул" публикува същия компромат, позовавайки се на сайта "Актуално". И двата сайта на финала на идентичния материал твърдят, че търсят коментар от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, но няма отговор.

Според източници от ДАНС, Върховна касационна прокуратура до час ще излезе с официална позиция. Неофициално от агенцията за национална сигурност коментираха, че става въпрос за фалшификат на документи, в които неумело е бил фалшифициран дори подписът на Борислав Сарафов