Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-великият баскетболист запали милиони деца по спорта, но съсипа психиката на много от хората, помогнали да се изгради величието му

Разширени от ужас очи, настръхнали косъмчета по врата, изострени до краен предел слух и обоняние. Грамадният защитник прилича на превъзбуден жребец миг преди да бъде даден старт на състезанието. Много е видял в спорта, но подсъзнателно разбира, че този път ще му се случи нещо изключително.

После всичко се случва за секунди. Нашият герой усеща лек полъх, вижда прелитаща сянка, чува мощния рев на тълпата. И се втурва да преследва неуловимата си жертва, но фатално е закъснял. Майкъл Джордан вече лети във въздуха и елегантно поднася топка към хищната паст на ненаситния за още и още точки баскетболен кош. Залата буквално ще се срути от виковете на феновете, които боготворят Въздушния. Долу на игрището баскетболистите от другия тим се кръстят и отправят молби към Всевишния да им прати някакво чудо и да ги избави от този кошмар. Прекрасно осъзнават, че каквото и да направят до края на мача, злият гений в червен екип ще намери начин да ги унижи.

„Срещу нас излизаше Господ, преоблечен като Майкъл Джордан. Никой роден на земята не е способен да направи подобни чудеса с топката“, възкликва Лари Бърд, след като обектът на неговото възхищение нанизва невероятните 63 точки в коша на „Селтикс“.

Само ако сте неприлично млади, може да не помните това по детски оплезено лице, зад което наистина се криеше извънземна сила. В неговите ръце топката се превръщаше в омагьосания златен снич, който преследваше Хари Потър в играта Куидич. Съперниците му само си мислеха, че могат да се възползват от физическата си сила и бързина, за да го спрат.

Всякакви усилия бяха безполезни срещу гения, който след отскока си сякаш се задържаше цяла вечност във въздуха, докато реши точно как да прокара топката между гората от ръце.

А после още победни точки, титли, слава и обожествяване. Нарекоха го „най-великият за всички времена“ и след това не се намери кой да го събори от трона. И никой не посмя да говори открито за тъмната страна на полубога Майкъл Джордан. Защото Въздушния не остави след себе си само красиви изпълнения, усмихнати детски лица и куп успешни благотворителни каузи.

За непознатата легенда четете в "Космос".