Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В групата на Игор Дятлов има двама души с доста странни обрати в биографиите си, което повдига въпроси дали не са контингент на КГБ.
В групата на Игор Дятлов има двама души с доста странни обрати в биографиите си, което повдига въпроси дали не са контингент на КГБ.

 

Възможно ли е някой от групата да е бил агент на КГБ?

В това отношение най-съмнителен е Александър Колеватов.

"Той завършва и по някакъв невероятен късмет го разпределят да получи висшето си образование в Москва - вечерно - разказва пред "168 часа" Теди Хаджийска. - След 1-2 години, неясно защо, решава да се върне в Свердловск, където записва редовно. За тогавашното време

това е огромна

стъпка назад

Защо го прави? В името на какво? Има спекулации, че КГБ му предлагат да стане техен кадър, но при условие че следва редовно. Идеята е да вземе диплома и да стане офицер."

Другият съмнителен в групата е Семьон Золотарьов. Той е външен човек и се присъединява към младежите на по-късен етап. "Навремето е имало такива практика с "дрюжелюбни" и

"харизматични"

туристи - обяснява Теди. - Иначе няма да ги приемат да се имплантират в групи, особено такива, в които има ценни кадри, за да ги наблюдават да не избягат. Поведението на властта някак си потвърждава това, като се интересува от следствието, докато се намерят и идентифицират всички участници. 

Защо властта хвърля всички сили, за да открие телата и изненадващо прекратява делото, четете в хартиеното издание.