Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Години наред престъпната мексиканска банда "Лос Антракс" извършваше убийства, отвличаше хора и трупаше милиони от трафика на наркотици, които изнасяше за Америка. Тя беше част от картела Синалоа, чийто лидер беше един от най-жестоките наркобарони в света - Хоакин Гусман - Ел Чапо. Именно под неговото ръководство "Лос Антракс" се превърна в истински кошмар за властите в Мексико, които се оказаха напълно неспособни да спрат престъпната банда. За да бъде разбита тя, се наложи да започнат масови престрелки в различни мексикански квартали. Десетки бяха жертвите, които паднаха по време на борбата между полицията и престъпната организация.

Въпреки че Ел Чапо можеше да се похвали с малцина приближени, той имаше огромно доверие на Хосе Родриго Аречига, Хесус Пеня и Рене Веласкес Валенсуела. Тримата мъже бяха известни с това, че създадоха "Лос Антракс" и само за месеци успяха да я превърнат в една от най-мощните банди за извършване на поръчкови убийства в Мексико. 2013 година обаче се оказа фатална за групата, тъй като техният лидер Хосе Аречига се изправи на подсъдимата скамейка, за да чуе, че е сурово осъден за стотици престъпления. Подобна беше и съдбата на други членове и лидери на групата. Тогава властите в Мексико бяха сигурни, че краят на "Лос Антракс" е дошъл и това ще бъде истинска победа за тамошните институции, които години наред водеха ожесточена

битка

с мафиоти

Оказа се, че грешат, тъй като престъпната организация не спря работа, а напротив - тя продължи да печели милиони от канали за наркотрафик и още толкова от покушенията, които извършаше срещу хора от мексиканския кримиконтингент.

Дълго време всички се питаха кой е наследил Аречига и е поел управлението над "Лос Антракс". Властите бяха сигурни, че това е някой от приближените на мафиота, които така и не влязоха в затвора, тъй като срещу тях не бяха събрани достатъчно доказателства. Местните пък мислеха, че Ел Чапо е сложил свой приятел, който да движи дейността на опасната банда.

Оказа се, че и едните, и другите грешат. Начело на организацията застана съпругата на Хосе Аречига - Клаудия Охоа Феликс. 35-годишната красавица, наричана още "гангстерската Ким Кардашиян", се нареди в топ десет на жените мафиоти, които оглавяват най-опасните банди и картели в целия свят.

Само преди броени дни тя беше открита мъртва в частната си резиденция в Кулиакан. Изследванията показаха, че

смъртта й не е

била насилствена,

както всички очакваха, а е предизвикана от предозиране с наркотици. За случилото се съобщи мъж, чието име властите не разкриват. Именно в неговата компания Феликс е прекарала вечерта преди смъртта си. Непознатият разказал, че двамата били заедно на купон, а след това се прибрали в дома й, където продължили да се забавляват. На сутринта той не успял да събуди Клаудия и веднага повикал полицията. Дошлите на място екипи успели само да констатират смъртта й. Тя обаче завинаги остава в историята като еднa от малкото жени, на които Ел Чапо се доверява относно бизнеса си.

Въпреки че приживе Феликс категорично отричаше твърденията за нейно

ключово

участие в картела

и десетки пъти в социалните мрежи, където има профили, отговаряше лично на свои фенове, че няма нелегален бизнес и всичко е само слух, никой не знаеше откъде точно идват нейните доходи. Снимките, които самата тя споделяше в интернет, изобщо не кореспондираха с думите й. Клаудия редовно качваше фотоси, на които се виждаха мъже с черни маски, както и много оръжия. За никого не беше тайна, че съпругата на мафиота Аречига се появява на малко обществени събития, а ако го направи, е заобиколена винаги от сериозно количество охранители.

Именно заради съмненията, че вече тя

разпределя

задълженията

в бандата, Феликс получи и прякора "Императрицата на Лос Антракс". Според различни доклади след ареста на Аречига и голяма част от лидерите на престъпната организация нейната сила, противно на очакванията, не е намаляла. Печалбите от наркотрафик са се увеличили, а мокрите поръчки от Ел Чапо продължили да бъдат изпълнявани. Дори хора от кримиконтингента неведнъж са споделяли, че много мафиоти искат смъртта на Клаудия, тъй като тя е отговорна за убийствата на техни близки. Срещу жената обаче няма

нито едно

повдигнато обвинение,

тъй като доказателства така и не са открити.

Смята се, че през годините срещу Клаудия няколко пъти са правени опити за покушения, но всички те са били неуспешни. Според в. Телеграф последното такова било само месец преди смъртта й. Предполага се, че наемните убийци са я объркали с друга жена, която приличала много на нея. Те застреляли невинната жертва, без дори да предположат, че това е съвсем друг човек, а не тяхната мишена. През последните години Феликс рядко можеше да бъде видяна на разходка или в кафенета в Мексико. Въпреки това тя никак не пестеше снимки в социалните мрежи, които качваше почти всеки ден.

Преди смъртта си Клаудия и трите й деца живеят в истински разкош. Пътуват по целия свят, позират с леопарди и отсядат в най-скъпите курорти в света. Мексиканската Ким Кардашиян носеше само дрехи на световноизвестни дизайнери и не пропускаше да сподели с феновете си видеоклипове, на които се вижда как кара спортни коли за стотици хиляди.

Каква е криминалната история на съпруга на Клаудия четете в печатното издание на "168 часа".