Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Под надзора на Окръжна прокуратура Търговище продължава разследването на убийството на 54-годишен самотник, чийто труп криминалисти откриха в кладенец в двора на негов имот в с. Давидово. Първоначално случаят бе квалифициран като битов инцидент, но при оперативноследствени действия стана ясно, че двама съседи са го хвърлили в дълбокия водоем. Възползвали са се, че той е бил пиян.

"Мъжът е бил жив, когато са го бутнали във водата", съобщи на извънреден брифинг говорителят на Окръжна прокуратура Търговище прокурор Васил Ангелов.

Срещу извършителите на зверското деяние баща и син – на 74 и 42 години - са повдигнати обвинения по чл.115 от НК - за

умишлено

убийство

Наказанието по този текст е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

"Събраните досега доказателства не сочат към предварително планиране на престъплението. На по-късен етап разследването е възможно да се води по друг текст от НК", заяви пред "168 часа" окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова.

На въпрос изяснен ли е мотивът за убийството, тя отговори, че причината са били влошените отношения заради натрупаните през годините негативи. Жертвата дразнел с поведението си комшиите си и в един момент напрежението ескалирало, за да се стигне до фаталното решение.

Имената на убийците и на жертвата не бяха дадени дори с инициали.

"Работим по европейските правила, спазваме ги", заяви говорителката на полицията Ани Кръстева.

Случаят започва

да се разплита

след като близък на пострадалия, който живеел сам, подал сигнал в ОД на МВР Търговище, че от няколко дни не го е виждал. Нито из двора, нито в центъра на селото.

При щателно извършен оглед от полицията в имота на изчезналия криминалистите се натъкнали на зловещата находка – трупът му в кладенеца, в двора на къщата. По първоначални данни не са открити следи от насилие. Резултатите от извършената аутопсия сочат, че става дума за удавяне.

Някои от криминалистите не приели обаче версията, че се касае за нещастен случай, научи "168 часа" от свои източници. Разследващите отдавна разполагали с информация за обтегнатите

междусъседски

отношения

Местни хора неведнъж съобщавали, че потърпевшият бил обвиняван от комшиите си, че влиза в дома им да краде. Според тях след неговото нашествие липсвали семейни ценности и даже зимнина. Скандалите в двата съседни имота били ежедневие, чували се от единия край на селото та чак до другия.

Сглобявайки пъзела и анализирайки подробности, криминалисти стигнали до извода, че се касае за убийство, твърдят наши източници, запознати с историята.

Разследването и събирането на доказателства от полицията продължило почти месец и на 23 август бащата и синът са задържани.

Какво каза наблюдаващият прокурор Васил Ангелов по повод случилото се четете в печатното издание на "168 часа".