Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убиецът на хазартния бос Коста Николов-Миджурина е произвел втори изстрел срещу любимата си Симона, след като 22-годишното момиче паднало покосено от куршум в слепоочието. За щастие обезумелият от ревност Михаил Станчев не уцелил и въпреки тежката огнестрелна рана бургаски медици успяха да спасят красивата девойка от Дряново, дъщеря на местния полицейски шеф Тони Тодоров.

Тези подробности изплуваха по време на съдебния процес срещу 38-годишния Станчев, подсъдим за убийство и опит за убийство. Въпреки тежките обвинения делото на 17 септември в Бургаския окръжен съд приключи с присъда за часове. Стрелецът стана поредният подсъдим, възползвал се от правото на съкратен съдебен процес и намаляване на наказанието.

Станчев призна

вината си,

като се съгласи изцяло с обвинителния акт и не пожела да бъдат разпитвани свидетели или пък вещи лица. Прокуратурата поиска доживотен затвор, който заради самопризнанията се заменя с лишаване от свобода между 15 и 30 г. Държавното обвинение посочи 27 г. затвор, това бе и становището на адвоката на роднините на убития хазартен бос. На свой ред защитата пледира за далеч по-снизходително наказание между 15 и 20 г., подчертавайки, че от самото начало

Станчев е съдействал на разследващите, направил е пълни самопризнания и със сигурност не е искал да уцели Симона, стреляйки втори път. Бургаският съдия Даниел Марков присъди 24 г. зад решетките.

Красивата Симона не пожела да се включи в процеса като частен обвинител срещу бившето си гадже, но

внесе гражански

иск за 70 000 лв.

неимуществени вреди, който съдът потвърди. Станчев ще трябва да плаща кръвнина и на наследниците на Миджурина. На майката Стоянка - 100 000 лв., на дъщерята Свилена - 150 000 лв., а на сестрата Маша - 25 000 лв.

"Дъщеря ни тъкмо бе приета студентка в Софийския университет, когато убиха баща й. Прекъсна, не можа да го понесе и тръгнахме по доктори, по психиатри", разказа в съда бившата съпруга на Миджурина Йорданка. Тя бе единственият разпитан свидетел по делото преди произнасяне на присъдата. По доктори дълго ще обикаля и семейството на Симона, която буквално живее втори живот след стрелбата на 2 юни 2018 г. в Слънчев бряг.

В онази юнска вечер красивата Симона е облякла секси червена рокля, за да отиде на вечеря с работодателя си.

Коста Николов. 54-годишният мъж е собственик на верига казина, някои от които в Слънчев бряг, а хубавицата от Дряново работи като крупие при него. Красотата й не остава незабелязана от хазартния бос, който започва да я ухажва, да я води по изискани ресторанти и да я обсипва с внимание.

По това време обаче Симона си има приятел - 37-годишният охранител Михаил от Ямбол, който работи за несебърски хотелиер. Двамата се запознават в началото на май, но охранителят бързо хлътва по красавицата. Той бегло познава и Миджурина, тъй като е работил за него в едно от заведенията му в страната. По-късно Михаил разказва, че Симона няколко пъти му се оплакала, че шефът й хем я тормозел, хем я ухажвал, което го вбесявало.

Когато е напълно готова с приготовленията, Симона напуска хотелската стая в комплекс "Сън вилидж". Отвън вече нетърпеливо я очаква Миджурина. Той е в луксозния си мерцедес, а на задната седалка са се разположили негов бизнес партньор от Сливен и приятелката му. Но

стрелецът няма

как да знае, че Миджурина не е сам

Научил от Симона, че ще излиза на вечеря с шефа си, Михаил кипва. Удря две водки, макар че по принцип не пие, грабва служебния "Макаров" и пристига пред хотела.

Излиза от колата си и се насочва директно към мерцедеса на хазартния бос. Почти от упор изстрелва четири куршума в гравата и врата на Коста. В този момент чува вика на Симона "Не, недей, не!" Но безумната ревност е замъглила мозъка на младия мъж и той пуска куршум в главата на любимата си.

След стрелбата Михаил се връща в квартирата си, взема документи,

презарежда пистолета

и отпрашва към границата

Благодарение на показанията на двамата очевидци в мерцедеса на Миджурина Станчев е задържан за часове на ГКПП Лесово. Не оказва съпротива и предава доброволно оръжието си. Пред разследващите твърди, че не е искал да бяга, а да се предаде на границата, защото се страхувал, че ако отиде в полицията в Несебър или Бургас, можело да му се случи нещо.

"Той изпитва огромно съжаление за стореното и е готов да си понесе последствията", споделя пред "168 часа" адвокатът му Красимир Кацарски. Най-големият страх на Михаил след стрелбата бил

дали Симона

ще оживее

Проектилът влязъл през лявото й слепоочие и преминал на 4 см от средната линия в задната теменна област. След като бе извършена животоспасяваща операция от екипа на бургаския неврохирург д-р Николай Недев, 22-годишната девойка прекара няколко дни в медикаментозна кома.

"Пациентката е приета в много тежко състояние, с гърчове. Ролята на реаниматора д-р Таня Ганчева и усилията на целия реанимационен екип под ръководството на д-р Даниела Люцканова са се оказали решаващи. Оперирах я аз, но работата при подобни драматични казуси винаги е екипна", спомня си д-р Недев. Той обаче признава, че ако Симона е била простреляна от слепоочие до слепоочие, нямаше да има никакви шансове, защото в този случай се засяга мозъчният ствол, при което последиците са фатални.

Имала ли е приятел Симона преди да се случи разстрела, четете в печатното издание на "168 часа".