Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Миналата година канадката за малко да се откаже заради контузия, а сега е номер пет в света след бой над великата Серина Уилямс

Всички бяха учудени не толкова от победите й над далеч по-опитни съпернички, колкото от хладнокръвието, с което бяха постигнати. От 19-годишната хлапачка се очакваше да пристъпва плахо като стресирано зайче и да рухне психически много преди да се е доближила до върха.

Бианка Андрееску обаче явно си беше въобразила, че е тръгнала по пътя на Фродо от "Властелинът на пръстените". Уж малка, уж невинна, а в края на това приключение всички я видяха да прекършва всесилната Серина Уилямс. Триумфът на канадката с румънски корени на US Open и до днес продължава да вълнува света на тениса. Специалистите продължават да търсят обяснение на невероятния прогрес на Андрееску, която миналата година по това време изглеждаше, че е изпаднала в десета глуха.

Основна роля за впечатляващия й прогрес вероятно играе неприсъщото за толкова младо момиче хладнокръвие

То пролича особено добре в полуфиналния й мач с Белинда Бенчич. Тогава швейцарката влезе по-добре в първия сет и изглеждаше, че напълно контролира събитията. Бенчич стигна до 6 точки за пробив и до сетбол, но в нито един от тези случаи канадката не се огъна и не позволи да бъде подчинена. През втората част отново имаше критични моменти за 19-годишната тенисистка и отново тя премина през тях като опитен ветеран. Същото беше и поведението й във финала с кака Серина. Американката получи невероятна подкрепа от публиката, но и това не разконцентрира хлапачката от другата страна на мрежата. Тя си позволи да изрази някаква емоция едва след като спечели победната точка.

Сега Бианка е на върха, а хората се юрнаха да търсят някаква информация за шампионката, която до вчера им беше абсолютно непозната. Но какво толкова сензационно може да се случи в живота на едно момиче, което вчера е навършило пълнолетие. Преди 12 месеца тя едва ли не е на път да се откаже от тениса, след като е застигната от тежка контузия. Силната болка й пречи да върши добре задълженията си на корта и всички очакват от нея да дръпне ръчната спирачка и да започне неконтролируемо пропадане в световната ранглиста.

Андрееску се мобилизира физически и психически най-вече заради своите родители. Те са румънски емигранти, които веднага след идването на демокрацията напускат родината си и се преселват да живеят в Канада. 10 години по-късно се ражда Бианка, която хваща ракетата веднага щом прохожда. В един момент

семейството е изправено пред кръстопът

Младата надежда се нуждае от повече тренировки, от лагери в чужбина, от персонален треньор, а всичко това струва много пари. Родителите й правят всичко възможно да подкрепят дъщеря си и години по-късно тя се чувства длъжна именно заради тях да преодолее несгодите и да се върне по пътя на победата.

Ето че й се получи и Бианка сега е номер 5 в света. И то след като спечели титлата на най-любимия й турнир. Преди три години, когато е на 16, тя принтира фалшив чек като този, който дават на победителите в US Open, и си го връчва, пренасяйки се в света на мечтите. Само преди дни мечтата се превърна в реалност и канадката получи съвсем истински чек за 3,85 млн. долара. С тези пари е ясно, че ще оправи своя и живота на семейството си. По-важният въпрос е дали ще продължи да върви нагоре в света на тениса или ще бъде пеперуда еднодневка. Сигурно се досещате какво е мнението на самата Андрееску.

"Едва на 19 съм и за мен приключението тепърва започва

Играх срещу великата Серина Уилямс и вече мечтая да подобря успехите й. Надявам се и на вашата подкрепа по пътя ми към сбъдването на всички мечти", просълзи феновете си чаровната Бианка. Как да не й пожелаеш късмет и да не й стискаш палци за още много титли от "Големия шлем".