Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Как Русия да вземе българската спътникова и телекомуникационна мрежа пише в Приложение №2 към докладната записка от Николай Симеонов Малинов - председател на "Национално движение Русофили" в Република България

С цел създаване на адекватна икономическа основа на нашата дейност ние предприехме действия по безвъзмездно предаване на активи за повече от милиард и половина евро от страна на банкера Цветан Василев на руския бизнесмен Константин Малофеев.

Тези активи не трябва да попадат в български ръце, защото българската държава с нейната сила ще пречи на владеенето им и ползването им.

Връзката с Константин Малофеев бе осъществена по препоръка на Игор Шогалев и генерал Леонид Решетников

В периода от януари до март 2015 година бе постиганата договореност за предаването на следните активи в долу указаните икономически отрасли:

1. Телекомуникационен сектор: компанията "Виваком" - най-добре развитото телекомуникационно дружество в България. Към настоящия момент в предприятието са заети повече от 5500 служители, обемът на продажбите надхвърля сумата от 450 млн. евро, а оперативната печалба за предходната година надхвърля 170 млн. евро.

2. Военно-промишлен сектор: предприятията "Дунарит" и "Авионамс". "Дунарит" е вторият по големина производител на боеприпаси в страната, а "Авионамс" е предприятие с авторитет в ремонта на хеликоптери и самолети не само в България, но и изобщо в страните бивши членове на Организацията на Варшавския договор.

3. Медиа-сектор: Телевизионните компании "ТВ Седем" ЕАД и "ББТ" ЕАД, които излъчват програмите TV7,NEWS7, SUPER7. Телевизионната група бе на 4-о място в България по пазарен дял. През март на миналата година получихме собствеността на телевизионния канал, но след сделката съдебен изпълнител, с повече от 100 полицаи нахлу в сградата. Появи се лично и министъра на вътрешните работи. Целта им бе да се прекрати излъчването на канала.

Държавата направи всичко възможно да не допусне регистрацията на новия собственик с проруски профил. В същото време регулаторът СЕМ отказа получаването на нов лиценз на канала - в разрез с българското и европейското право.

Най-голям потенциал има за овладяването на "Виваком" със съдействието на ВТБ, с което е свързана и нашата молба, за да може да имаме възможност да оказваме влияние на един от съществените и структуроопределящи отрасли от икономиката на страната.

В настоящия момент "ВТБ" проведе търгове за продажба на  дебиторските задължения на длъжника компанията-"майка" на "Виваком", които бяха спечелени от компания, която се явява определено враждебна на интересите на Русия (при нужда мога да дам изчерпателна информация). В същото време абсолютно бяха игнорирани реалните интереси на реалните собственици на Виваком - групата на Константин Малофеев.

Смятаме, че при отчитане на реалните нива на цените "Виваком" може да остане под контрола на руски стратегически инвеститор на цена от 800-850 млн. евро, което е по-евтино от 200 до 400 млн. евро от нейната пазарна стойност.

Не бива да се пренебрегва и това, че в активите на Виваком влиза и най-голямата в България спътниковата станция "Плана", която покрива сектор от западните брегове на Африка до Далечния изток, както и телекомуникационна инфраструктура в България, в която има и 850 телевизионни кули.

Инвестицията в компанията, с оглед на нейната печалба, е икономически ефективна.

Нашият български РУСОФИЛСКИ интерес е, че чрез придобиването компанията може да бъде надеждна основа за финансиране на политически проект, чиято цел да бъде геополитическата преориентация на България към Русия.

Освен това съществуват неразработени възможности за сътрудничество на България и Русия. Икономическото и съответно политическото влияние на Русия може да бъде разширено чрез инвестиции в селско стопанство и преработваща промишленост, която в момента е в сериозна криза заради регулациите на ЕС и липсата на пазари за реализация на крайния продукт.

Съществува възможност и за сътрудничество в пазара на труда - да се създаде предпоставка за привличане на хиляди български работници в строителството, битовите услуги, транспорта и др.

За нас е изключително важно да се създаде икономическа база, като се използват съществуващите пазарни възможности, защото без нея е невъзможно да се развие политически проект, който може да измени ориентацията на България.