Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Порнографските снимки на приятелката на десния кандидат за кмет на София Борислав Игнатов, които бяха публикувани от ПИК, са ползвани за шантаж и изнудване.

Три дни след появата им и публичната реакция срещу това архитектът пусна своя позиция.

“Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите”, написа шефът на камарата на архитектите в профила си във фейсбук.

Борислав Игнатов разказа историята, превърнала приятелката му в жертва на дългогодишен тормоз.

“Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си той разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща и прави всичко, за да я унижи и срине. Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания”, написа още той в статуса си.

Публикуването на кадрите бе заклеймено както от премиера Бойко Борисов, така и от конкурентите на архитекта в предизборната кампания за София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев.

Борислав Игнатов обявява, че продължава кампанията и се надява всичко това да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда.

“Благодаря на всички, които искрено ни подкрепят. Давате ни сили в много труден за нас момент.

Стоя до моето момиче и я обичам”, гласи още статусът в социалната мрежа, написан от десния кандидат за кмет на столицата.