Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На визита принцесата припада, а съпругът е бесен: Можеше да го направиш зад някоя врата, за да не привличаш внимание

Един от най-скандалните случаи в живота на Чарлз, който го определя като завършен егоист, е инцидент със ски в Швейцария. Тогава загива негов приятел, но той дори не трепва.

Това е и моментът, в който Даяна осъзнава, че животът със съпруга й е напълно обречен.

Причината е, че Чарлз предпочитал да не прекъсва почивката си само заради един труп.

Трагедията се случва през 1988 г., когато заедно с приятели Чарлз и Даяна заминават на ски почивка в Клостерс, Швейцария.

Дамите предпочитали да стоят във вилата, а във фаталния ден принц Чарлз тръгва с приятеля си Чарли и бившият офицер на кралицата майор Хю Линдзи към пистата, където трябвало да се срещнат и с друга група.

Една от приятелките на принцесата - Фърги, била бременна и не се чувствала добре. Даяна я сложила да си легне и започнала да я обгрижва, когато над хижата се появил хеликоптер.

"Помислих си, че е лавина - спомня си принцесата. - Но Фърги ми каза:

"Нещо не е наред."

Сякаш усети, че наистина ще ни съобщят лоша новина."

В този момент кралски помощник влязъл във вилата и споделил пред слугите, че е станала злополука със скиорите, без да знае, че дамите са на втория етаж. Даяна попитала какво точно се случва, но той лаконично й отговорил, че всичко е наред.

Малко по-късно принцесата разбира, че има мъртъв член на групата.

Минал половин час, докато стане ясно, че е мъж. След още 30 минути в пълно неведение принц Чарлз звъннал и обяснил, че той е жив и здрав. При инцидента обаче загинал майор Хю Линдзи.

Шокът бил голям, защото мъжът бил доста близък приятел на Даяна, а съпругата му била бременна в шестия месец с първото им дете.

Принцесата веднага се заела със задачата да събере багажа на Хю и да подготви паспорта му за органите на реда.

Решава, че трябва да направи всичко възможно и още на другия ден да приберат трупа в Англия.

Това обаче й коствало голям скандал с принц Чарлз, който се върнал от пистата и изобщо не бил съгласен с решението на Даяна.

Предпочитал да не проваля почивката си заради трагичния случай.

"Нещата излязоха извън контрол - категорична е принцесата. - Наложи се да използваме думи като завършен егоист и да му напомним, че Сара, съпругата на Хю, е вдовица с бебе в утробата си. Дължехме й го. Това подейства и Чарлз се осъзна и склони да летим на другия ден. Ужасното в случая беше, че медиите веднага разбраха за инцидента и цялото внимание се прехвърли върху съпруга ми. Изкараха го, че се чувствал много зле и страдал за приятеля си, но това не беше така."

От полицията обаче Даяна разбира, че Чарлз и Чарли поемат по изключително опасна писта.

"Бях бясна - споделя принцесата. - Ако не са пренебрегнали условията на терена, можеше да няма фатален инцидент. Това стигна и до ушите на Сара, която доста се ядоса на Чарлз. Важното е, че

прибрахме тялото на Хю

и аз предадох вещите на съпругата му. Гледката беше ужасяваща. Тя плака 3 дни и 3 нощи, без да спира."

Безспорно случаят оставя белег в живота на Даяна и заедно с това става прецедент. Тя осъзнава, че трябва да се излекува от булимията и след това да успее да се измъкне от садистичния си съпруг.

Предприема първите крачки и знае, че няма връщане назад, защото неговото безразлично отношение се засилвало все повече.

Тя се свързва с биографа на кралското семейство Андрю Морън и започва по изключително таен начин да му доставя пикантна информация.

Вътрешно ликува, когато излиза първата статия. Междувременно се свързва с лекар, който успява да й помогне да се справи с ужасната болест.

Но дотогава повръщането и припадъците били ежедневие.

Един от последните случаи, които Даяна не забравила, била по време на една визита.

"Цял ден обикаляхме някъде - спомня си принцесата. - Умирах от глад, прималяваше ми. Чарлз обаче не ми обръщаше внимание и смяташе, че това е постановка. В един момент обаче ми стана толкова зле,

че се свлякох зад него,

пред очите на всички. Притесниха се доста. След като се свестих и останахме насаме, съпругът ми каза: "Можеше да припаднеш зад някоя врата, за да не привличаш излишно внимание". Останах шокирана, но вече имах цел, така че не се трогнах особено."

В плана й обаче влиза и един последен щрих - да покаже, че е жена на място и да си поговори открито с любовницата на мъжа си.

Прави решителната крачка на един от рождените дни на сестрата на Камила.

Чарлз не желаел съпругата му да присъства, но видял, че не може да я спре. Докато пътували към събитието, той я критикувал за роклята, която е решила да облече.

"Когато влязохме, аз само се здрависах с Камила, не я целунах - категорична е Даяна. - Това беше първият сигнал. След известно време бях на втория етаж на залата, забелязвайки, че Чарлз и Камила ги няма. Реших да сляза на първия, за да ги намеря. Доста хора се опитаха да ме спрат, защото знаеха какво ще заваря."

Намира любовниците усамотени заедно с още един техен приятел на сладък разговор.

"Намесих се в глъчката, все едно сме доста близки - спомня си принцесата. Вече не можех да мълча. След няколко минути предложих да се качим на втория етаж и когато мъжете станаха, казах, че искам да поговоря с Камила, а те да ни оставят насаме за кратко."

Всички в залата изтръпват, когато виждат двете дами една срещу друга в разговор на четири очи.

"Тя се смути и сведе поглед. Предложих й да седне - обяснява Даяна. - Казах й, че съм наясно точно какво се случва. Тя отвърна, че не знае за какво говоря. Тогава изрекох, че знам за тях двамата. Това не бе учудващо за Камила, защото ми каза, че това не е тайна за никого. И дори се осмели да продължи, че не съм позволявала на Чарлз да вижда децата, когато се прибирал от Швейцария."

Даяна не може да повярва на очите си колко нагла може да бъде тази жена.

Вината за децата определено не била нейна, защото

Чарлз винаги отказвал да си играе с тях

с оправданието, че няма време.

Въпреки това тя печели и тази битка. Беше успяла да се изправи пред най-големия си враг без страх.

След това принцесата на народа се съсредоточава върху лечението си и успява да се справи успешно. Стига и до така чакания развод с принц Чарлз през 1996 г., което е прецедент в кралското семейство. Година по-късно обаче Даяна загина в автомобилна катастрофа и вероятно отнесе в гроба още хиляди тайни от живота си.