Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бос от подземния свят, много близък до убития на Аруба Поли Пантев, е поръчал взрива срещу аптекарката Христомира.

Този човек не е Георги Пехливанов, а атентатът няма никаква връзка с бизнеса и личния живот на жертвата. Покушението е организирано, за да удари бащата на аптекарката Живко Стефанов, твърдят източници от МВР.

Според една от основните хипотези, по които работи следствието, бащата, който е химик, е бил

замесен в бизнес с

производство

на ефедрин

(основно вещество за синтезиране на амфетамини) и в един момент е влязъл в остър конфликт с боса от подземния свят, който финансирал производството на синтетичната дрога.

Самият Живко Стефанов в интервю за "24 часа" твърди, че никога не се е занимавал с амфетамини и че няма никаква представа кой и защо е поръчал бомбения атентат.

Проверка, извършена от МВР веднага след взрива, обаче показва, че бащата е работил дълги години във "Фармахим", при това точно в отдела, който е разработвал производството на каптагон.

Преди 1989 г. този амфетамин е произвеждан легално от социалистическа България и е изнасян за страни от Близкия изток. Източник от МВР твърди, че Живко Стефанов дори е бил награждаван от държавата за свои разработки тъкмо в тази област.

Това според разследването станало причина в наши дни той да бъде потърсен от престъпна групировка, която произвежда нелегално синтетични наркотици. Не е ясно с какво точно се е занимавал бащата на Христомира, нито пък по каква причина е влязъл в конфликт с престъпните босове.

Тъй като Живко Стефанов твърдо не желаел да отстъпи, било взето решение той

да бъде ударен със

смъртта на

най-близкото му

същество - дъщерята Христомира Атанасова.

Така през лятото на миналата година босовете от София натоварили с посредничеството по подготовката на атентата Марио Иванов-Каратиста от Плевен. Той е известен в района сводник и има афинитет към разчистването на сметки с бомби.

Това опасно хоби едва не коства живота му през пролетта на 2001 г. Тогава по време на сделка за закупуване на адска машина, самоделката гръмна в автомобил "Москвич" в центъра на Плевен.

В колата са мъжът, който продава бомбата, и Марио. Продавачът Николай е разкъсан на парчета, а сводникът загубва едно око и една ръка.

За този нелеп атентат по-късно силно напомнят изкуственото око и протезата на плевенчанина. Дори и след този взрив обаче Марио Иванов не губи интерес към тротиловия бизнес.