Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

В урок за 10-и клас вестникът е посочен на първо място сред широко разпространените медии в съвременна България

Вестник “24 часа” влезе в един от петте одобрени от Министерството на образованието и науката учебници по история за 10-и клас. Изданието ще влезе в сила през новата учебна 2019/2020 година.

“24 часа” е включен на първо място в частта за промените, които настъпват след 1989 г. - в урок, в който се разказва и за медиите, които създават новата информационна среда в първите години на демокрацията.

В текста в учебника се казва, че в началото на XXI век медиите се определят като “четвъртата власт” и нараства тяхното влияние в обществото. Медийният пазар става изключително конкурентен. Според авторите на учебника “след 1989 г. се появяват много нови вестници, списания, телевизии. Те изразяват политическите, културните и професионалните интереси на гражданите”. След това се изброяват широко разпространените вестници, като емблематично начело е посочен “24 часа” - всекидневникът за новините, каквито са.

“България е един от най-динамичните участници в информационната световна мрежа”, ще учат още тийнейджърите по новата програма.

Учебниците по история за 10-и клас са утвърдени от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев преди дни. Около тях имаше доста спорове заради темите, свързани с комунизма и в крайна сметка авторите и издателствата ги редактираха, така че учениците да добият реална представа за тоталитарния режим.