Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емилиано Сала СНИМКА: Ройтерс
Емилиано Сала СНИМКА: Ройтерс

Футболистът Емилиано Сала и пилотът са били смъртоносно отровени с въглероден оксид, още преди самолетът да падне във водите на Ламанша. Това стана ясно днес, предаде The Sun.

Сала е бил изложен на изключително високи нива от газа преди частният самолет да потъне на 21-ви януари тази година. Тялото на пилота Дейвид Ибстън все още не е открито.

Все още не е съвсем ясно дали двамата са загинали в самолета при експлозията или от наранявания вследствие на катастрофата.

Разследващите самолетния инцидент разкриха днес резултатите от токсикологичните тестове. Те показват, че кръвта на футболиста е наситена с 57% въглероден оксид. За сравнение приемането на 20-30% безцветен и газ без мирис може да причини сънливост или главоболие. Над 50% поглъщане е възможно да предизвика припадъци и дори сърдечен удар.

Специалистите твърдят, че най-вероятно пилотът също е бил толкова силно отровен, което нямаше да му позволи да лети никога повече.

Въглеродният оксид най-вероятно е от изгорелите газове, които нахлули в кабината поради лошо уплътнение и течове във вентилационната система.

Семейството на Сала днес търси отговори на още въпроси, които повдига докладът.

"Близките вярват, че е необходим подробен технически преглед на самолета", заяви адвокатът им Даниел Мачовър. "Те и обществото трябва да знаят как въглеродният оксид е навлязъл в кабината. Бъдещето на въздушната безопасност зависи от това да се разбере възможно най много за случилото се.”