Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

История като от филм на ужасите е тази на двете сестри близначки от България, осиновени преди 7 години от двойка американци. Те попадат в рискова семейна среда, поставила живота им в опасност, съобщава сайтът на българите в чужбина BG-VOICE.

Семейството е от градчето Съмървил, щата Мисури. В него живеят по малко от хиляда души. На пръв поглед всичко в Съмървил е мирно и тихо, но явно не е било така зад вратите на дома на Марк и Мелиса Макгрегър, които осиновили българчетата.

56-годишният мъж и 40-годишната жена били арестувани на 8 юли за тормоз над децата им. Властите открили в дома им 10 малчугани – 8 собствени и две осиновени близначки от България. Според властите едното от българчетата било открито насред пътя (доста далеч от дома им) от съседи на Макгрегърови. То било мръсно, босо, със сплъстена коса.

Краката му били кървави

но то продължавало да върви напред. Съседите прибрали момичето и го нахранили, тъй като то казало, че не било яло от няколко дни. Преди пристигането на полицаите детето изяло два сандвича с фъстъчено масло, две пластмасови пакетчета с плодово кисело мляко, купичка с плодове, два шоколада, два малки пакета с чипс, бутилка вода, две големи чаши сок с пакетчета за разтваряне във вода от марката Kool-Aid, 10 бисквитки, бонбони, половин купа с макарони със сирене и парче кашкавал. После момичето изяло още 8 малки торбички чипс, още два бонбона, бисквитки, макарони със сирене и изпило три бутилки вода и четири чаши с Kool-Aid.

Пред полицаите и социалните българчето обяснило, че е осиновено от Макгрегърови заедно с близначката си преди седем години и че сега е на 14 години. Момичето разказало в подробности как осиновителите й я тормозели с наказания, вариращи от затваряне в тъмна или в слънчева стая за часове наред до принуждаване за бягане без обувки по чакълен път. Момичето било карано също да стои навън в студа, ако не се подчинява.

Други наказания включвали лишаване от храна – родителите забранявали на децата си да си изяждат суровите зеленчуци като репички или броколи, които им се давали повечето пъти като част от семейното меню.

Забраната за ядене се налагала

ако някой не поиска разрешение за дреболии, като да се облече, да сложи обувките си или да си вземе душ. Децата били наказвани да не ядат репички и броколи и ако не поискат разрешение да прочетат библията си.

Тийнейджърката заявила също, че Марк Макгрегър ги е удрял с лъжица или шпатула, нещо, което е потвърдено от други деца, живеещи в дома. Тя разказала още, че на нея й отказвали да получи повече храна по време на хранене, но на другите деца им се давало по нещичко допълнително. Българката казала още, че Макгрегърови заключили храната в къщата, след като я хванали да взема нещо за ядене от кухнята, защото била гладна.

Стаята на момичетата е описана от властите като неподходяща за деца. В нея имало бетонен под с малко пружинено легло с тънък матрак, без възглавници и малко корито с разкъсани дрехи за всяко от момичетата. Българчето казало, че осиновителите му все пак позволявали на момичетата да имат възглавница при добро поведение.

Българчето не е могло да се изкъпе три седмици и не е ходило на зъболекар или лекар дълго време. Последвалият медицински преглед, проведен в близкия центъра за подкрепа на деца, показал, че 14-годишната девойка имала глисти, а сестра й раздут корем

поради недохранване

След като двете сестри били предадени от полицията на социалните, те яли пържено пиле, чийзбургер и пържени картофки, като едно от момичетата изяло и храната на един от полицаите. После те хапнали още снаксове и изпили няколко малки бутилки с вода.

Срещу Макгрегърови е заведено дело за тормоз над деца. В обвинението се казва, че те са се премествали многократно през последните няколко години. Преди били жители на щата Вашингтон, но се преместили в Мисури, след като там имало предишно разследване срещу тях пак за насилие над деца. Според полицията двойката не била записала децата на училище, а вместо това избрала домашното училище, за да ги контролира по-добре.

През последните няколко месеца осиновителите на българчетата се опитвали да предадат попечителството им на държавата. Властите не съобщават повече за децата, освен че инициалите им са Р. и К.