Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Точно осем дни преди да отпразнува 25-ия си рожден ден, красивата рускиня Екатерина Карагланова беше открита мъртва в апартамента си в Москва. Животът на 24-годишната манекенка и блогърка беше истинска мечта за всяко едно момиче на нейната възраст. Приживе тя почиваше само в най-скъпите курорти, носеше дрехи на световноизвестни дизайнери и сменяше колите през месец. В руската столица девойката дори беше изградила фен база, тъй като не спираше да качва блогове, на които разказва как поддържа грима и косата си, както и какви са новите тенденции в модната индустрия.

Всичко това изглеждаше като

истинска

приказка

до 22 юли тази година. Именно тогава Екатерина бе намерена убита в дома си, който се намира в покрайнините на града. Смъртта на моделката предизвика истински смут сред обществеността, тъй като в първите дни заподозрян така й не бе посочен. Съмненията за свръхдоза и самоубийство бяха отхвърлени още в началото, тъй като голото тяло на Карагланова, по което имаше следи от насилие, беше открито натикано в куфар.

Въпреки че през последните години не един слух свързваше момичето с богати руски бизнесмени, а жълтите сайтове в страната не спираха да пускат информация, че тя е елитна компаньонка, това така и не беше подплатено с конкретни доказателства.

Самата Екатерина неведнъж е обяснявала в интервюта, че финансите й идват от работата й като модел и блогър. В действителност профилът на момичето в социалните мрежи е изключително развит. Тя има

103 хиляди

последователи,

които с нетърпение очакваха всяка нейна следваща изява. Последната снимка, която е пуснала там, е направена седмица преди убийството. Тя е от Корфу, където рускинята е била на почивка.

"Ако трябва да бъда честна, не харесвам дългите екскурзии - пише тя под снимката. - Пътувам често, но във всяка държава прекарвам не повече от пет дни.

Най-дългото

пътуване

в живота ми беше, когато бях на 14 години и заедно със семейството ми отидохме до Израел. Бяхме там цял месец и се опитахме да обиколим повечето градове. Сега предпочитам да пътувам често, но за кратко, за да не изоставям ученето и работата на заден план."

Освен с блогърство, професионално момичето се занимавало и с дерматология. Това било нейна мечта още от училище. След девети клас тя се отдала напълно на биологията и химията.

"Часове наред уроци и множество упражнения", обяснява момичето в един от постовете си.

След завършване на средното си образование Екатерина веднага записала университет. Определя първите три години от обучението си там като "игра на оцеляване". Те били най-напрегнати и студентите, които не издържали на темпото, отпадали един по един.

Какво прави паралелно с университета Карагланова, четете в печатното издание на "168 часа".