Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо Григор Димитров играе тенис в последно време? За да ни забавлява.

Такъв диалог водиха в Twitter фенове по време на мача на българската звезда в тениса с носителя на 3 титли от „Големият шлем” Стан Вавринка на старта на турнира от категорията „Мастърс 1000” в Монреал. Швейцарецът спечели 6:4, 6:4 и вече има 4 поредни победи срещу бившия шампион от финалите на АТП.

Димитров не игра слабо, но сервисът отново го предаде. 4 двойни грешки в един от началните геймове и колата се обърна.

„Страхотен мач. Много съм щастлив, защото срещу Григор винаги се играе трудно”, коментира Вавринка, който записа своята победа №150 на „Мастърс 1000”.

Миналата година на същия турнир (но в Торонто, домакинството се сменя всеки сезон с това на състезанието при жените) Димитров стигна 1/4-финал. Отпадането му в първи кръг сега означава, че не успя да защити почти нищо от спечелените 180 точки вече е 74-и в ранглистата за момента. Така той изпадна от топ 70 на света за първи път от 11 юни 2012 г., когато бе 72-и.

На 15 януари 2018 г. Димитров бе №3, а по това време през миналия сезон заемаше 5-о място в ранглистата на АТП.

Григор от няколко месеца играе с контузия в рамото, заради която се наложи да промени техническите параметри на ракетата си. Това обаче не интересува феновете, които обявиха, че той се превръща в Йожени Бушар на мъжкия тенис. Добрата му приятелка от Канада бе един от големите таланти, но в последно време се занимава най-вече с атрактивни полуразголени снимки.

Следващото участие на Григор трябва да бъде на „Мастърс 1000” в Синсинати. Той спечели титлата там по пътя към купата в Лондон през 2017 г. Миналия сезон в Охайо пропусна отлична възможност да победи Новак Джокович в третия кръг и си тръгна с 90 т.