Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Министерство на отбраната на Русия
СНИМКИ: Министерство на отбраната на Русия

Русия демонстрира военна сила в Черно море, като показа новите си кораби и подводници по повод Деня на военноморските сили. Център на тържествата беше Санкт Петербург, където беше и президентът Владимир Путин. 43 бойни кораба, подводници и самолети и 4000 моряци се включиха в парада.

Събралото се множество наблюдава най-тежката атомна подводница "Дмитрий Донской", въоръжена с междуконтинентални балистични ракети "Булава".

Освен нея в парада участие взе и фрегатата "Адмирал Горшков" по проект 22350. Тя се числи към Северния флот на Руските военноморски сили и е въоръжена с най-новите управляеми ракети, между които "Калибър" и "Оникс".

Възможно е точно фрегатите "Адмирал Горшков" да бъдат въоръжени за първи път с хиперзвукови ракети "Циркон", чиято скорост е 8 пъти по-висока от скоростта на звука.

Путин премина с катер покрай строените военни кораби и дори се качи на борда на някои от тях.

По време на парада бяха показани и т.нар. невидими подводници, известни в НАТО като "Черната дупка" заради възможностите им да засичат мишени на разстояние 3-4 пъти по-голямо от обсега на радарите на врага.