Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Скрипал  СНИМКА: Ройтерс
Сергей Скрипал СНИМКА: Ройтерс

Племенницата на бившия двоен агент Сергей Скрипал Виктория Скрипал предполага, че спецслужбите на Великобритания може да са сключили сделка с него и дъщеря му Юлия и двамата доброволно и срещу възнаграждение да са взели участие в инсценировка на собственото си отравяне в Солсбъри, предаде агенция Интерфакс.

„На Лондон му бе нужен повод за изостряне на отношенията с Москва и е напълно възможно моите роднини да са получили някакви дивиденти от това. Не мога да съм сигурна, но хората се променят“, заяви Виктория Скрипал пред в. „Известия“, предава БНР.

Сергей и Юлия Скрипал бяха открити в безсъзнание на пейка в английския град Солсбъри на 4 март миналата година. Лондон обяви, че са отровени с нервнопаралитичния агент „Новичок“, разработван в бившия СССР, и обвини за инцидента в Москва, която категорично отрича да стои зад случилото се.

Седмици по-късно двамата са изписани от болница и прехвърлени на тайно място.

Виктория Скрипал заяви, че е обезпокоена от липсата на информация за местонахождението им и се съмнява, че са заедно. И е уверена, че са под постоянен контрол.

„Най-важното е да са здрави. В последното си съобщение Сергей заяви, че се чувстват добре. Юлия се опитва през приятелка да си уреди кучето, което е в Русия, а също да си продаде квартирата. На 23 юни Сергей пък навърши 67 години“, каза племенницата на Скрипал.