Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, закана с убийство на полицаи и хулиганство в условията на опасен рецидив.

Внесен е обвинителен акт срещу Г.Н. за това, че на 02.01.2019 г. в Дебелец, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие,  упражнил психическо насилие, като предизвикал скандал с майка си и започнал да удря и да троши холната секция в жилището й, и упражнил физическо насилие като й нанесъл удар с ръка в главата - престъпление по чл. 296 от НК.

Повдигнато му е обвинение за това, че по същото време и място се заканил с убийство на длъжностни лица – двама служители на Участък „Килифарево“ при РУ на МВР В.Търново при и по повод изпълнението на службата и функциите им. Прокуратурата е предала на съд Г.Н. и за това, че при условията на опасен рецидив извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред  – предизвикал скандал с майка си, унищожил мебели в жилището й, нанесъл и удар с ръка, отправил заплахи и псувни към служители на РУ гр. Велико Търново в ОД на МВР гр. Велико Търново. По време на задържането му и в сградата на РУ на МВР В. Търново, в помещението за задържане, отправил обиди към цялата полиция, обиждал и псувал полицейските служители посягал да ги рита, обидил и ритнал дежурният лекар от ЦСМП В.Търново, който бил дошъл, за да го прегледа, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.