Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Новината дойде като гръм от ясно небе специално за мен и за всички мои близки. Дори за момент спрях автомобила и изпаднах в размисли“, заяви певецът Веселин Маринов в интервю за Дарик радио по повод оставката на Цветан Цветанов. Разговорът с изпълнителя е записан преди Бойко Борисов да каже, че му е писнало Маринов да пее по концертите на ГЕРБ.

Първото, което си помислил, е, че политиката е нещо много мръсно. „Едва ли има нещо на този свят, което по-некоректно от политиката“, добавя музикантът, изпял „Нашата полиция ни пази“, докато Цветанов беше министър на вътрешните работи.

„Той се научи от живота и на удари, на некоректност – продължава Веско Маринов за приятеля си. - Научи се на много работа. Има зад гърба си много хора в цялата страна, които знаят колко работи и колко честен човек е. Знам, че за него ще бъде много тежък удар. Това е удар по достойнството му, по неговия морал. И ще го изживее вътрешно трудно. Няма да го покаже пред обществото и пред другите си близки хора, защото е уникален и силен човек. Бих искал да ми вдигне телефона, но не ми го вдига. И го разбирам. За да му кажа да изчезне няколко дни, да се успокои със семейството си, защото няма по-важно от това.“

Веселин Маринов си спомня и как се е запознал с бившия втори човек в ГЕРБ. Отишъл да вземе разрешително за свой концерт от столична община. Когато видял заместник-кмета, от когото трябвало да получи подпис, видял, че това е същият човек, с когото всяка сутрин тичали и се разминавали в парка, без да се познават.

Сега обаче заради множеството ангажименти на Цветанов вече не тичали заедно.

Изпълнителят на „Горчиво вино“ твърди, че е в един приятелски кръг с бившия втори в ГЕРБ. Когато се виждали, не си говорели за политика, а за семействата и за личния живот. Цветанов никога не забравял добрите си приятели. Те не го занимавали с проблемите си, защото знаели колко му е тежко да структурира цялата партия.

„Когато разкри инудванията, „килърите“, отвличанията, това бяха много страшни години – разказва Веско Маринов. - Беше по цели дни и нощи в кабинета си. Виждах го колко е угрижен, как щеше да промени света към по-добро веднага и да има справедливост. Но много пъти съм му казвал, че трябва да успее да се научи, че това е работата му, да не ощетява близките си, семейството си. Какво да кажа, много бързо се забравя всичко... Той се бореше за справдливост, не за целия свят. Той не може да го промени, но просто искаше да възтържествува справдливост. Това се усещаше".

На въпрос какво би правил Цветанов извън политиката, Маринов казва:

„Той е с толкова голям опит, насъбран през тези 15 години в политиката, че съм убеден, че ще го направи както трябва. Такива качествени хора няма да останат незабелязани. На първо място е моралът му, отношението към семейството. За него то е изведено на пиедестал и няма по-важно от това. В днешно време няма такива мъже, джентълмени и коректни.“

Кадър: Нова тв
Кадър: Нова тв