Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руснаци разчленяват 30 души, консервират месото в буркани

Зловещата Катерина сготвя приятеля си и го сервира на децата му за вечеря

Здраво вкоренил се в историята на много народи, канибализмът си остава тема табу. Всички са чували за съществуването му, но изтръпват само при мисълта, че се практикува и до днес.

Канибализмът удря човешката съвест, както могат да го направят малко други теми. Предизвиква смесица от страх, презрение и дори гадене. За съжаление обаче хора, които се хранят с хора, се появяват и до днес, шокирайки целия свят.

Смята се, че първият известен сблъсък с човекоядци е станал при пристигането на Христофор Колумб на Карибските острови. Той и екипажът му откриват, че местните племена се занимават с особено отблъскваща практика – поглъщат плътта на други човешки същества.

Точният произход на канибализма си остава загадка. Някои антрополози вярват, че човекоядството е започнало в най-ранната човешка история, разпространявайки се благодарение на упорството на хората

да угодят на боговете,

да победят глада или да отмъстят на враговете си. Днес археологическите доказателства сочат, че канибализмът се е практикувал още в неолита и бронзовата епоха в днешна Европа и на Американския континент.

Далеч от цивилизацията, с която сме свикнали, все още има племена, които тайно практикуват канибализъм. Племето короваи е сред последните известни

консуматори на човешка плът Според австралийския журналист Пол Рафаеле, който прекарва известно време с племето през 2006 г., когато член на общността умре при мистериозни обстоятелства, най-често заболяване, короваите вярват, че той е бил под влиянието на какуа - вещица. За да се противодейства на магическите сили на вещицата, която разяжда човека отвътре навън, членовете на племето изяждат месото на мъртвия.

Това не означава, че само естествената смърт води до канибализъм. Племена в Нова Гвинея също така убиват съперници и ги консумират ритуално. През 2012 г. властите в Папуа Нова Гвинея повдигат обвинения на 29 членове от едно племе за смъртта на седем знахари. Канибалите са вярвали, че ако изядат органите на знахарите, ще бъдат възнаградени със свръхестествени сили.

И ако в миналото канибалите са извършвали ужасяващите си действия предимно от религиозни подбуди, то днес те са просто едни обикновени убийци, които имат прекалено извратена психика.

Дори през XXI век истории за канибали продължават да излизат наяве, да шокират света и да вдъхновяват редица криминални ленти. Един от последните стряскащи разкази идва от Русия, където съпрузи канибали успяват да убият над 30 души. Заловени са случайно, след като пътен работник открива загубения телефон на мъжа. На него имало фотографии на разчленени човешки тела, с които той позира.

Уликите се оказват изключително зловещи

Според разследващите двойката не само изяждала хората, но и консервирала месото им в буркани и фризери. Всички жертви се смятали за безследно изчезнали.

В дома на канибалите били открити телефони на жертвите, различни видеоуроци и рецепти за това как се приготвя човешко месо, включително и как се консервира. На една от снимките в телефона имало дата - 28.12.1999 г. Това кара следователите да подозират, че двойката е извършвала престъпленията в течение на близо 20 години. През целия период същата жена работила като медицинска сестра във военното училище и се предполага, че дори е хранила курсантите с човешко месо.

Със същото месо се е хранила и първата австралийка, осъдена на доживотен затвор без право на обжалване. Наричат я една от най-злите жени в света. Катерина Найт удивява властите с ужасяваща вечеря. Озлобена от ограничителна заповед, която извадил бившият й приятел Джон Чарлс Томас Прайс, тя го намушква цели 37 пъти с нож за месо. После го одира и го провесва на кука във всекидневната. След това го разфасова и слага главата му в съд във фурната, добавя плът от задните му части, зеленчуци и сок. Жената дори направила опит да сервира тази вечеря на децата на Джон, но за щастие е заловена малко преди те да я консумират.

Смразяващите истории за канибали не спират да се появяват и след 2000 година. Част от тези престъпници дори използват новите технологии, за да откриват по-лесно жертвите си.

Армин Миелс хранел копнежи за убийство и изяждане на човек още откакто бил на 12 г. Той казал, че веднъж си представил как набучва приятел от училище на шиш и бавно го пече. Отнело му 29 години и 430 съобщения по електронната поща, за да сбъдне мечтата си.

Чрез интернет човекоядецът търсел "млад, но добре осигурен мъж между 18 и 30 години,

с желание да бъде заклан" 41-годишният компютърен експерт най-накрая сключил договор с 43-годишния Бернд Брандс. Берлинчанинът, който също бил компютърен техник, продал колата си, написал завещание и си взел почивен ден да подреди "личните си дела". Отишъл в дома на Миелс в Ротенбург, Централна Германия, където и двамата се съгласили пенисът на Брандс да бъде отрязан.

Миелс го сготвил с чесън, сол и пипер в тиган, преди двамата да го изядат. После заснел как намушква Брандс в гръдния кош с 30-сантиметров нож.

"Беше неописуемо чувство за мен", казал той, признавайки си пред полицията за деянието.

След като заснел убийството, той нарязал тялото на части, прибрал ги в хладилника си и ги пазил там седем месеца, като от време на време ги готвел.

"Плътта му имаше вкус на свинско месо", обяснявал Миелс на полицията. Офицерите, които претърсвали библиотеката му, намерили книги с рецепти за човешко месо. В тези книги имало рецепти за "пенис в червено вино" и "паниран черен дроб на млад мъж". Миелс бил арестуван след сигнал, подаден от другa потенциална жертва. Той е съден за убийство.

За голяма част от полицаите и разследващите убийства, извършени от канибали, това са едни от най-ужасяващите гледки.

През 2012 г. гол мъж бил застрелян и убит от полицията в Маями, Флорида, докато ядял лицето на друг гол мъж, лежащ на рампа близо до магистралата. Преди да бъде застрелян,

убиецът се държал като диво животно - ръмжал срещу минувачите и дори държал парче човешка плът в устата си. Наяденият Роналд Попо дълго време се бори за живота си след инцидента. И до днес той не може да си обясни нападението.

Един обикновен семеен спор пък превръща уж скромния Дейвин Вийн в канибал. През нощта на 18 октомври 2009 г. той и съпругата му Доун се карат, а Вийн залепва устата на жена си и завързва краката й. Шокиран, на следващия ден той я открива мъртва в позицията, в която я е оставил. Ужасяващо, но вместо да се обади на полицията, Дейвид измисля зловещ план. По това време той бил собственик и главен готвач на кафене в Торънс, Калифорния. Дейвид опаковал 47-килограмовото тяло на жена си в контейнер, а по-късно го разфасова и слага да ври. Пред полицията казва, че е опитал малко от сготвеното месо, но почти всичко изхвърлил в яма. Дейвид бил напълно спокоен, докато давал интервю, използвано по-късно в съда за процеса. Всички разпити били направени, докато мъжът бил в болница. Той се опитал да се самоубие, когато разбрал, че е заподозрян за изчезването на съпругата си.

Религиозен култ пък предизвиква една уж обикновена майка да извърши отвратително убийство на детето си. През 2008 г. едно 8-годишно момче било одрано, а плътта му била дадена за угояване на неговите роднини канибали, след като майка му го държала затворено в килер до смъртта му.

Клара Мауерова, член на религиозен култ, била осъдена, след като признала за жестокостите, които причинила на своя син Ондрей и 10-годишния му брат Якоб.

В съда се чули твърдения, че роднините одрали 8-годишния Ондрей и после

изяли суровата му плът

Двете момчета разказали как майка им и роднините гасели цигари директно върху кожата им, биели ги с колани и се опитали да ги удавят.

Този ужас бил разкрит, когато мъж от Бърно, Чехия, инсталирал телевизионен монитор, за да наблюдава малкото си новородено бебе. Той уловил сигнал от идентичен монитор в съседство, който показал как бият една от жертвите. Момчето било голо и заключено в мазе.

Мауерова инсталирала устройството, за да наблюдава собствените си деца и тяхното страдание от кухнята си.

Полицията била повикана незабавно. Двете момчета били освободени.

Майката признала, че е изтезавала децата си, но твърди също, че е била манипулирана от сестра си Катерина. И двете били участнички в култ, наречен “Движението Граил”, което има хиляди последователи в Англия и още десетки хиляди по целия свят.