Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Закачливи погледи между Путин и Алина Кабаева подхранват слуховете за връзка между тях.
Закачливи погледи между Путин и Алина Кабаева подхранват слуховете за връзка между тях.

Личният живот на Владимир Путин е обвит в тайнственост, за него в Русия не се пише нищо. Информациите за жените и децата му са оскъдни. През 2008 г. собственикът на вестник "Московский кореспондент" Александър Лебедев го закри, след като изданието написа за предстоящ развод на президента.

Тогава медията съобщи, че скоро първа дама ще стане известната състезателка по художествена гимнастика Алина Кабаева. Информацията може би е породена от участието на красавицата в публични събития, на които

разменя закачливи погледи с президента.

А още през 2001 г., след шампионата в Испания, в Москва е подготвен бляскав спектакъл с руските гимнастички, спечелили всички златни медали. Алина Кабаева точно в онзи момент била контузена и вместо да изиграе своето съчетание, се озовала във ВИП ложата до Владимир Путин. Още същата година става член на Висшия съвет на партията му "Единна Русия".

След това в различни сайтове непрекъснато излизат статии за близки отношения между тях. Миналата седмица в социалните мрежи пуснаха дори информация, че спортистката е родила близнаци в частна болница в Москва на 7 май.

Тя била настанена в строго охранявана ВИП стая. Няколко дни преди това всички жени от съседни помещения били преместени на долния етаж без обяснения. Засега няма официално потвърждение.

Пресата и друг път е коментирала слуховете, че Кабаева и Путин имат общи деца. Първия път беше през 2009 г., когато

гимнастичката позира с бебе.

На журналистически въпроси отговори, че това е племенникът й. Втория път беше обвит в още по-голяма тайнственост.

През 2015 г. шампионката се появи на детски спортен фестивал, наречен на нейно име, с широка червена рокля. В нея известната с перфектната си фигура Алина изглеждаше като бременна в последните седмици. Малко след това в Русия се заговори, че президентът си е взел 10-дневен отпуск, за да бъде до Алина в швейцарска клиника. Според публикациите там красивата гимнастичка родила дъщеря. Тя обаче отрича всичко.

Случка от края на 2016 г. показва, че въпросът има ли деца, продължава да стои отворен. Кабаева излиза на сцената преди състезание по фигурно пързаляне с две момчета на около 8-9 години. Пресата веднага заподозира, че това са нейни синове. Гимнастичката отрича.

Има още един момент, който поражда съмнения. По време на пътуване в Италия през 2017 г. красавицата показа сребърна халка. Никой не се осмели да я попита дали се е омъжила. В мрежата има слухове, че бракът е сключен на остров Валаам на север от Санкт Петербург, но всичко това е в сферата на предположенията. Единствено сигурно е, че в официалните декларации на Путин няма данни за деца под 18 г., както и за съпруга.

Но слуховете продължават. Само няколко месеца след екскурзията в Италия любимката на руснаците даде интервю, което се върти непрекъснато, защото на кадрите се вижда халка на безименния пръст на Алина.

Журналистът не задава въпрос

за пръстена,

а и тя не споменава нищо. Коментира допинг скандала с руските спортисти, който според нея е политически. И съвсем хипотетично говори за евентуални свои деца.

В края на 2016 г. Кабаева дава интервю, в което се вижда, че носи сребърна халка. Но не е ясно дали е омъжена.
В края на 2016 г. Кабаева дава интервю, в което се вижда, че носи сребърна халка. Но не е ясно дали е омъжена.

"Ако имах дъщеря, щях да я подкрепя да стане състезателка по художествена гимнастика", заявява Кабаева.

Алина притежава екзотична красота заради смесения си произход. Баща й Марат Кабаев е етнически татарин, бил е футболист. Майка й Любов Кабаева е рускиня.

Родена е в Ташкент, Узбекистан, през 1983 г. - годината, в която Путин се жени за Людмила. Момичето започва да тренира художествена гимнастика още на 3 г., а по-късно, когато семейството се премества в Москва,

нейна треньорка става Ирина Винер.

Тя е жена на известния предприемач Алишер Усманов, също от Узбекистан като Кабаеви. Приближеният на президента милиардер притежава 12,6 млрд. долара според американското списание "Форбс".

Под ръководството на Винер Алина печели 25 златни, шест сребърни и пет бронзови медала. Става европейска, световна и олимпийска шампионка.

Алина не обича да губи, иска винаги да е на първо място в състезанията.
Алина не обича да губи, иска винаги да е на първо място в състезанията.

Гимнастичката е много амбициозна. В свое интервю признава, че не умее да губи и винаги иска да е победителка. Разказва, че е преживяла много тежко класирането си на трето място на олимпиадата в Сидни през 2000 г.

Плакала цяла вечер след това. "Ако знаех какво ще стане, никога нямаше да тръгна за Австралия", казва по-късно красавицата. Тогава се наложило да ползва услугите на психолог, за да се успокои. Но дори той не й помогнал. Не искала да се вслуша в думите му, че има следващи състезания и че един неуспех не означава провал. След бронза в Сидни тренира с нежелание и тръгва за следващия шампионат само след като

Винер я заплашва

да я отстрани

от състава на Русия. Още на следващата година се появява ново препятствие пред Кабаева. Обвинена е в

употреба на допинг, за да контролира теглото си.

Наказанието е да не участва на състезания, отнемат й също световната титла.

Когато приключва принудителната пауза, тя триумфира в Атина през 2004 г., като печели олимпийската титла. После идват години, в които легендарната Алина не се представя добре. Затова през 2007 г. се впуска в съвършено друго поприще - политиката.

Избрана е за депутат в Думата. Естествено, от партията на Путин "Единна Русия".

Тя винаги е казвала, че всеки път дава гласа си за Владимир Владимирович и неговата формация. Това подклажда слуховете за връзка между двамата.

Като парламентарист Алина Кабаева не се изказва често. Очевидно това не е нейното призвание. През 2014 г. се отказва да се кандидатира отново.

Много бързо любопитните получават отговор на въпроса "защо" -

за да оглави борда

на директорите на Националната

медийна група.

Холдингът притежава 80% от медиите в Русия. Негов собственик е Юрий Ковалчук - приближен на Путин бизнесмен. Той фигурира в списъка с руски граждани, на които е забранено да влизат на територията на САЩ и да развиват бизнес зад океана.

Освен като шеф на медийната империя Кабаева има и собствен фонд, който организира различни мероприятия. На едно от тях любимката на публиката се появи с бяла рокля на червени цветя с голи рамене, а на гърдите й беше вплетен гербът на Русия - златен двуглав орел.