Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милена често събираше смелост да го напусне, но той не я оставяше на мира и я тероризираше, докато тя не се върне при него. Моята прекрасна и смела сестра беше жертва на домашно насилие. Не физическо, а от психологически тип. Един абсолютно смел и неудържим човек във всяка друга област на живота си, мълчеше за най-големия си страх."

Това разказва във фейсбук профила си Надя Шишкова - сестрата на Милена Шишкова, която беше убита в Костенец на 9 май от бившия си съпруг Стоян Зайков-Чане. Жената бе открита на улицата с две огнестрелни рани в главата. Вече близо две седмици продължава издирването на извършителя на престъплението.

Засега обаче без успех. Близките на жертвата се питат дали той изобщо ще бъде заловен, или ще се стигне до

нови

убийства,

извършени от него. Дни след като екзекутира Милена, Зайков уби и свой съсед, на чийто таван се е криел.

Сестрата на Милена си спомня, че преди няколко месеца между Чане, който е бивш затворник, и Шишкова имало скандал, след който тя поискала да го напусне. Това бил поредният път, в който двамата се карали, а жената споделила с него намерението си да прекрати отношенията си с него завинаги.

"Той заплаши, че ще се самоубие, ако Милена не се върне при него - разказва сестра й. - Посъветвах я да остане силна и да не се поддава. Посъветвах я да не се връща и тя не го направи, но той влезе в дома й и я застреля." Малко преди случилото се самата Милена споделила пред Надя, че изпитва страх.

Обяснила й, че усеща, че

мъжът

я преследва

и че дори влиза в къщата й, за да я дебне. Въпреки тези опасения обаче жертвата така и не подала сигнал до полицията.

Познати на убитата си спомнят, че тя не споделяла много за отношенията си със Стоян. Предпочитала да не разказва за личните си проблеми, но пред най-близките си обяснявала, че той е много ревнив и повечето скандали между тях били точно заради това.

"Ако нещо се е случвало в дома й, то за него знаят само роднините - разказва Петър Ковачев, който е познат на Милена. - Тя беше човек, който опитва да разреши всичките си проблеми сама."

Според близки на жената ревността на Стоян била неоправдана. Милена била изключително общителна и умеела да разговаря с всеки един човек, но никога не давала истински поводи за ревност на мъжа си. Тя не му изневерявала, но той постоянно се съмнявал в нейната вярност. В последно време разприте помежду им ставали все по-често, а мъжът дори прибягвал до сериозни заплахи.

"Милена не се е виждала с друг мъж, дори не е мислела за паралелна връзка - казват запознати. - Говореше най-вече за работата си. Той просто имаше някакъв проблем в главата, който го измъчваше, а на нея в един момент й писна и реши да сложи

край на

тази история

Нещо, с което Стоян не беше съгласен. Може би това се оказа преломният момент, в който той откачи и започна да се държи много странно."

Познати на двойката споделят, че двамата много рядко били забелязвани заедно в града. В повечето случаи ги виждали сами дори докато живеели под един покрив. В случаите, когато били заедно, изглеждали съвсем спокойни и поздравявали всички.

Близки на жената споделят, че тя била изключително вманиачена по работата си. Преди време Милена отворила фризьорски салон, в който прекарвала по-голямата част от деня си. Всички в града я познавали, а голяма част от съгражданите й били нейни клиенти. Недоволни от услугите й нямало.

В работата винаги изглеждала в добро настроение и се усмихвала на всички. Паралелно със салона тя имала и погребална агенция. Милена

поддържала добри отношения и с

детето си,

въпреки че то живеело със Стоян в неговата бащина къща.

Именно 14-годишното момче разказало пред полицията, че вечерта преди убийството чуло скандал между майка си и баща си, а когато отишло да ги потърси, не открило нито единия, нито другия. На сутринта баща му не се прибрал, затова то отишло с леля си до дома на Милена, където открили следи от кръв и се обадили на 112.

Десетки приятели

на убитата жена

във фейсбук изказаха своите съболезнования на роднините й за случилото се. Профилът на Шишкова се напълни с жалейки за много кратко време. Появиха се дори и постове с призив всеки, който има допълнителна информация за престъпника, да се свърже с полицията. Познати на Милена се надяват той да бъде открит жив, за да може да излежи предвидената в закона присъда за извършеното злодеяние.

Колко адреса, за които се предполага, че Зайков се крие в тях, са проверени, четете в печатното издание на "168 часа".