Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди около година ми попадна един американски анализ за това как „неолибералите се готвят за контраудар“ и през 2019-2020 ще вземат реванш. Е, вече го имат.

Не мога да повярвам, че Щрахе е бил толкова глупав! Пробутали му красива рускиня и го записали. Класика! Нискобюджетен филм за агент 007 на Нейно Величество. При това „рускиня“ с латвийско гражданство“ (?) и портфейл с 250 млн. евро сред предразполагащите за фриволен разговор хубости на испански курорт? И зъботехникът не се усетил?! Във видеото Щрахе дърдори така, сякаш знае, че трябва да го запишат и преди изборите да го публикуват?

Можем да поздравим германските тайни служби и лично Танте Меркел.

Тежък удар по Русия, по договорите за доставка на газ, по руските инвестиции в ЦИЕ.

Още по-тежък удар срещу патриотичните, консервативни (евроскептични, ако щете) и анти-имигрантски партии - броени дни преди евроизборите.

Вчера Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка като вицепремиер. Канцлерът Себастиан Курц иска от президента Ван дер Белен дата за предсрочни избори.

Щрахе ще оваканти и поста си на партиен лидер. „С Партията на свободата е свършено“, пише австрийски вестник. Най-вероятно лидерското място ще бъде поверено на авиоинженера Норберт Хофер – този, който преди 3 години спечели президентските избори, но Щрахе го предаде. Съгласи се, че е възможно в последния момент да пристигнат стотици хиляди бюлетини, „изпратени по пощата“ (?!), съгласи се на нови избори, съгласи се те да бъдат отлагани 2 пъти (докато глобалистите си подготвят гласовете за „победа“ на ултралиберално-зеления Александър ван дер Белен).

Трябва да си спомним също, че Щрахе е бил ученик, последовател и пръв фаворит на дългогодишния лидер на FPO Йорг Хайдер. Но през 2005 г. го предаде, за да стане председател на партията, а Хайдер се отцепи с цялото останало ръководство и създаде нова партия „Алианс за бъдещето на Австрия“. Щрахе беше в лоши отношения с Хайдер до убийството на последния през 2008 г.

Какви изводи можем да си направим?

Първо, сцената, заснета в това „видео“ с прелестната „Альона Макарова“, представяща се за племенница на руски олигарх, е стопроцентова инсценировка. Такъв олигарх има, казва се Игор Макаров. Но той няма племенница, ни друга подобна близка роднина.

Обърнете внимание на мъжа, с когото „Альона Макарова“ е дошла на срещата със Щрахе. Именно той изрича най-компрометиращите реплики и на достатъчно висок глас (за да е сигурно, че ще се запишат ясно), например че произходът на въпросните 250 млн., които „чичото на Альона Макарова“ иска да инвестира, „не е съвсем легален“. На свой ред Щрахе изразява намерение да смачка свободата на медиите „както Орбан направи“ в Унгария. Искали са да ударят и Орбан преди изборите. Многоцелева операция.

ПЪЛЕН ЦИРК! Но... цирк, който постигна целта си.

От фейсбук